Előfizetés

Füstölt a 3-as metró - Tűzoltók vonultak a Népligethez

Egy jármű meghibásodása miatt nem járt egy szakaszon a 3-as metró - közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn, kora este.

Tájékoztatásuk szerint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbusz közlekedik. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: tűzoltók vonultak a Népliget állomásra, mert füstszagról érkezett jelentés. Egyelőre tűzre vagy füstre utaló jelet nem találtak, így további átvizsgálásra egy tűzoltóegység maradt a helyszínen - tette hozzá a szóvivő.

Megerőszakoltak egy 82 éves nőt Miskolcon

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy férfit, aki bántalmazott és megerőszakolt egy 82 éves asszonyt Miskolcon - közölte a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese hétfőn.

Csillám Katalin arról tájékoztatott, hogy a megalapozott gyanú szerint február 23-án a férfi áthívta a lakásába a 82 éves nőt, akit bántalmazott, azt követően "vele szemben szexuális erőszakot követett el", majd a magatehetetlen sértettet kivitte a lakásból és az ingatlan előtti négysávos úton, a felezővonalon hagyta. 

Az asszony a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A bíróság álláspontja szerint ha a gyanúsított bűnössége megállapítható, akkor akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható vele szemben. A gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint mentális, pszichés állapota miatt feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén akár hasonló jellegű bűncselekményeket követhetne el, ezért a bíróság az előzetes letartóztatásáról döntött - közölte a törvényszék elnökhelyettese.

Betonfalnak csapódott a kocsi, szörnyethalt a sofőr - Fotók

Publikálás dátuma
2016.02.29. 17:57
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Árokba hajtott, majd egy betonfalnak csapódott egy személyautó hétfő délután Biatorbágyon, a gépkocsit vezető középkorú férfi a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a baleset a József Attila utcában történt.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán