Lángokban állt egy autó a XVIII. kerületben

Kigyulladt egy parkolóban álló autó motorja Budapest XVIII. kerületében, a Havanna utcában. 

A fővárosi tűzoltók rövid időn belül kiértek a parkolóba, majd egy vízsugárral percek alatt eloltották a tüzet - írta a katasztrófavédelem.hu. Az egyelőre nem derült ki, miért gyulladt ki az autó.

Szerző

Éheztették, verték kilenc gyereküket Szegednél

Három év nyolc hónap, illetve másfél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság csütörtökön egy férfit és feleségét, akik a tél közepén élelem nélkül magukra hagyták nyolc kiskorú gyermeküket a fűtetlen lakásban.

A bíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és az elsőrendű vádlott, az apa esetében elrendelte egy korábbi jogerős ítélettel kiszabott nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. A bíróság mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A jelenleg 37 éves férfi 1996-tól élt együtt két évvel fiatalabb feleségével, 1998 óta tíz gyermekük született. Kapcsolatuk azonban már az első fiú megszületése után megromlott. A vádirat szerint rendszeresek voltak köztük a veszekedések, ilyenkor gyakran ittas állapotban a gyermekek jelenlétében trágár módon szidalmazták egymás. A férfi rendszeresen bántalmazta feleségét, és többször előfordult, hogy a nagyobb gyerekeket is megütötte. Volt olyan nap, hogy a nő háromszor hívta ki a rendőröket férje miatt a Szeged külterületén lévő tanyájukhoz.

A házaspár egyik tagjának sem volt állása, csupán néha dolgoztak feketén rózsakertészeknél. Zömében segélyből származó, 350 ezer forintos jövedelmükből - saját bevallásuk szerint - havonta mintegy 50 ezer forintot fordítottak italra és cigarettára. A férfi 2012. április 22-én, amikor ismét részeg volt, megragadta egyik - akkor tízéves - kislánya haját, majd a fejét beleverte a falba, egy kiálló szög pedig felsértette a gyermek fejbőrét. A vádlott azért bántalmazta a lányát, mert a gyerek enni kért.

Néhány hónappal később a férj délelőtt ittasan ment haza, hangosan kiabálni kezdett, összetörte a lakás berendezési tárgyait, és megfenyegette a feleségét azzal, hogy megöli őt. A házaspár 2012. december 10-én több órára felügyelet nélkül hagyta nyolc kiskorú gyermekét. A kicsik koszosak és ápolatlanok voltak, a lakásban nem volt élelem. A helyszínre érkező rendőrök szerint a környéken akkora hó volt, hogy csak gyalogosan tudták megközelíteni a tanyát, a gyerekek a fűtetlen lakásban mégis rövidnadrágban és mezítláb voltak.

A büntetett előéletű férfi és felesége a vádirat szerint két nappal korábban egy ruházati üzletből próbált lopni. A férj 2011 tavaszán pedig társaival két alkalommal is megkísérelt feltörni egy bankautomatát Szeged belvárosában. Az ítélet ellen a vádlottak és a védők fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Szerző

Tűzoltóautó ütközött Zalaegerszegen - Durva fotók!

Publikálás dátuma
2016.02.25. 15:39
FOTÓK: police.hu
Egy ember megsérült, amikor megkülönböztető jelzéseit használó tűzoltóautóval ütközött egy személygépkocsi csütörtökön Zalaegerszegen.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltóautó egy kazántűzhöz vonult megkülönböztető jelzéssel, mikor a Kosztolányi téren elé hajtott egy személygépkocsi, amivel összeütközött. A balesetben a személyautó vezetője megsérült, a tűzoltók közül nem sérült meg senki. Mindkét jármű összetört.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az eset kapcsán elmondta: a baleset és a helyszínelés miatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szerző
Frissítve: 2016.02.25. 22:36