Előfizetés

Hazaszállították a Líbiában megölt szerb diplomaták holttestét

Megérkezett Belgrádba az repülőgép, amelyen a líbiai nagykövetség két hivatalnokának holttestét szállították haza, jelentette a pannonrtv. com. 

A  portál tudósítása szerint Szerbia a keddről szerdára virradó éjszaka folyamán kapott engedélyt a holttestek Isztambulba szállításához. Törökországból járat szerinti repülőn érkeztek a földi maradványok Belgrádba. A Nikola Tesla reptéren a gépet az elhunytak családtagjai mellett Ivica Dacic szerb külügyminiszter és a Biztonsági Tájékoztatási Ügynökség képviselői várták.

Sladana Stankovicot és Jovica Stepicet novemberben rabolták el ismeretlenek Szabrátában, 70 kilométerre Tripolitól. A két hivatalnok egy amerikai légicsapásban halt meg, amelyet az Egyesült Államok az Iszlám Állam ellen hajtott végre múlt héten. A gyászülést csütörtökön tartják a belügyminisztérium épületében, olvasható a pannonrtv tudósításában.

 

Veszélyes csoki - Mars-termékeket vontak ki a forgalomból

Publikálás dátuma
2016.02.24. 09:31
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága.

A Nébih tájékoztatása szerint a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő minőség-megőrzési idővel rendelkező csokoládétermékeket von ki a forgalomból a Mars Incorporated élelmiszervállalat.

A termékvisszahívás a termékekben talált műanyag-szennyeződés miatt vált indokolttá 55 országban, köztük Magyarországon is.

A vizsgálat jelenleg is tart - közölte a Nébih. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt az említett minőség-megőrzési időkkel ellátott Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, ne fogyassza el.

Amennyiben további információk érkeznek a Nébihhez, folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatják magyar vásárlókat - olvasható az élelmiszerbiztonsági hivatal tájékoztatójában.

Lángokban állt egy bútorüzlet Budapesten

Tűz keletkezett egy bútorüzlet földszintjén Budapest XIII. kerületében, a Róbert Károly körúton. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, az oltást a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az OKF közleménye szerint a tűzoltók két irányból, több vízsugárral támadták a tüzet, és néhány perc alatt eloltották az égő bútorokat. Az épületben négyen tartózkodtak, amikor felcsaptak a lángok, de mindannyian időben kimenekültek, személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Kisdi Máté, az OKF szóvivője az MTI-nek elmondta: a mintegy 300 négyzetméteres bútorüzletben 200-250 négyzetméteren égett a tűz. A lángokat eloltották, szaknyelven szólva a tűzoltók "elfeketítették a tüzet". A tűzoltók még nagy erőkkel a helyszínen vannak, most vizsgálják át az épületet - közölte Kisdi Máté nem sokkal éjfél után.