Előfizetés

Szijjártó szerint rekordon a magyar export

A magyar export és a külkereskedelmi mérleg többlete is rekordszintre nőtt 2015-ben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb külkereskedelmi adatait kommentálva.

Ismertette, tavaly a magyar export 90,7 milliárd eurót tett ki, ami 7,4 százalékos növekedés 2014-hez képest. A külkereskedelmi többlet pedig hároméves csökkenés után újra emelkedésnek indult, 1,8 milliárd euró bővülést követően elérte a 8,1 milliárd eurót - tette hozzá.

Győrffy 50 milliós bevétele "akkor is" 50 millió forint

A fideszes Győrffy Balázs vagyonnyilatkozatának vizsgálatát kéri a parlament mentelmi bizottságától a Jobbik, miután a országgyűlési képviselő évi 50 milliós bevételét kihagyta a bevallott jövedelmei közül, állítása szerint "elfelejtette beírni" a családi gazdaságból származó összeget. 

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a keresetet párttársa, Magyar Zoltán nyújtotta be a testületnek. Értékelése szerint felmerül a gyanú, hogy a kormánypárti politikus jövedelme nem teszi tehetővé kölcsöneinek törlesztését és földvásárlásait. Sajtóhírekre hivatkozva azt mondta: a képviselő nettó 509 ezer forintot keres, miközben hiteleinek törlesztőrészlete havonta 2-3 millió forint lehet.

A politikus azt kérdezte, milyen fedezetre kapott hitelt a képviselő és milyen jövedelmet kellett felmutatnia. Hozzátette: bárhogy nevezi családi gazdaságának 50 millió forintos bevételét, az akkor is 50 millió forint.

Győrffy Balázs korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a családi gazdálkodásból származó jövedelmét feltüntette a vagyonnyilatkozatában, a bevallás megfelel a valóságnak.

"Fideszes" Quaestor-botrány - Hová tűnt 10 tonna húszezres?

Ne spórolja meg a nyomozást ügyészség, és haladéktalanul kezdjék felkutatni, hogy a fideszes Quaestor-botrányban hová tűnt 220 milliárd forint! Derítsék ki, hogy kinél, hol van az elsikkasztott 10 tonnányi húszezer forintos bankjegy! - írja az MSZP közleményében.

"Miért nem érdekli sem a főügyészséget, sem pedig az anyagi ügyekben máskor oly érzékeny Fideszt, hogy hová lett 220 milliárd forint? Pedig ez átszámolva is csaknem egymilliárd dollár!

Senkinek nem furcsa ez a sunnyogó hallgatás?

Polt Péter magányos elkövetőről beszél, ám az eléggé valószínűtlen, hogy valaki a biztonsági rendszereket több száz alkalommal kijátszva nejlonszatyorban elvitt volna 10 tonnányi húszezrest. Ha viszont elektronikus tranzakció történt, akkor annak valahol nyoma van!

Az ügyészség nem tétlenkedhet tovább! Ez a pénzt ellopták, ez a pénz valahol, valakiknél megtalálható! Ha a Fidesz által irányított ügyészség továbbra sem hajlandó nyomozni a 220 milliárd forint után, felmerülhet a gyanú, hogy szándékosan szabotálják a pénz előkerítését – ez pedig a személyes érintettség kérdését is felvetheti" - írta Szakács László MSZP-s képviselő, a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja közleményében.