Leégett egy családi ház Hajdúnánáson

Kigyulladt és lakhatatlanná vált egy családi ház Hajdúnánáson hétfőn - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője.

Rácz Máté tájékoztatása szerint a Rhénes utcában teljes terjedelmében égett egy családi ház, a lángokat a debreceni, hajdúböszörményi és hajdúnánási hivatásos tűzoltóknak három vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült megfékezniük. A tűzben senki sem sérült meg, de a ház lakhatatlanná vált, lakóját rokonoknál helyezték el - mondta a szóvivő.

Szerző

Kamion karambolozott a 86-oson: többen sérültek

Többen megsérültek, amikor kamion kisteherautóval ütközött a 86-os főúton Nádasd és Rimány között hétfő délután - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A tájékoztatás szerint a kisteherautó az út melletti árokba borult, üzemanyag folyt ki belőle. A helyszínre a körmendi tűzoltók vonultak ki, akik a járművet talpra állították. Hozzáfűzték: a műszaki mentés még tart, amíg a járművet kivontatják, a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárják.

Szerző

Őrjöngő kutyák téptek meg egy férfit Debrecennél

Három kutya megtámadott egy sétáló férfit Debrecenben, a Hosszúpályi úton, a 39 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - adott hírt a szombaton történt támadásról hétfőn a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Demeter Erika tájékoztatása szerint a férfi szombat délben indult sétálni a Hosszúpályi út mentén, a Kondoros csatorna felé, amikor egy közeli tanya felől érkező három kutya megtámadta. A kutyák többször megharapták a menekülő férfit, akit végül a Hosszúpályi úton egy arra érkező autós vett fel és vitt kórházba.

A Hajdupress azt írta, hogy a férfi egy hétvégi sétára indult debreceni otthonából. A tanyák mellett haladt el a Kondoros csatorna mellett, mikor az egyik tanya felől három kutya rontott ki rá. Többször megharapták, ezért átmenekült a Kondoros csatorna jeges vizén is, de a kutyák oda is követték. Sebesülten egy faággal próbált meg védekezni, közben a Hosszúpályi útig menekült, ahol segítséget kért egy autóstól.

A debreceni rendőrök azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a kutyák 54 éves tulajdonosát, aki ellen - szabadlábon hagyása mellett - gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt indult nyomozás - közölte a rendőrség.

Szerző