Előfizetés

Halálra vertek egy 90 éves férfit - Elfogták a gyilkosokat

Elfogták a csemői gyilkosság feltételezett elkövetőit, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn kora reggel honlapján közölte, hogy emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat N. Zsolt 35 éves nagykőrösi lakos és társa, a 28 éves M. Róbert ellen.

A rendőrség munkatársai N. Zsoltot január 16-án este, társát pedig január 17-én reggel Nagykőrösön fogták el. Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, a nyomozóhatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A tájékoztatás szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 6. és január 8. között csemői házában bántalmazták a 90 éves sértettet, aki sérüléseibe belehalt.  Az idős férfi holttestét hozzátartozói január 9-én fedezték fel, akik bejelentést tettek a rendőrségen.

Lángolt a raktár a volt déli pályaudvarnál - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.01.18. 09:54
MTI Fotó: Nyikos Péter
Eloltották a tüzet a hétfő hajnalban kigyulladt raktárban Sopronban, jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Baross úti, négyszáz négyzetméteres épület oltásában a soproni mellett a kapuvári, a csornai és a szombathelyi hivatásos tűzoltók vettek részt. Több vízsugárral, mintegy 11 óra alatt fékezték meg az egykori déli pályaudvarhoz tartozó épületben a lángokat. A raktár födéme több helyen beszakadt, ez nehezítette az oltást. Az épület tetejét egy erőgéppel bontották meg, hogy a még izzó, parázsló részeket is oltsák. Az épület mellett haladó vonatok csökkentett, óránkénti húsz kilométeres sebességgel közlekedtek az oltás idején, mert a szél a vasúti pálya felé fújta a füstöt.

 

MTI Fotó: Nyikos Péter

MTI Fotó: Nyikos Péter


Holttestre bukkantak egy házban Bakon

Holttestet találtak a tűzoltók egy családi ház oltását követően a leégett épületben a Zala megyei Bakon - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap.

Cseresznyés Dániel elmondta: egy nagyjából 60 négyzetméteres családi ház és a hozzá tartozó melléképület tetőszerkezete kapott lángra vasárnap este. A házban egy gázpalack is felrobbant, három másikat azonban a tűzoltóknak sikerült kihoznia a lángoló épületből. Az oltást követően az épületben egy holttestre bukkantak a tűzoltók, kilétével kapcsolatban a rendőrség folytat vizsgálatot.