Előfizetés

Polt úr, ébresztő, helyzet van!

A legvadabb ötletek sokkolják a magyar lakosságot. A magát KDNP-nek nevező, az életben sikertelen, kielégületlen pár ember fonnyadt bokréta, a Fidesz domesztikált Jobbikja a kormány kalapján. Hát velük nyomatnák le a népesség torkán a legbornírtabb terveket.

A szingliadó nem új. Most újratöltve került a média közepébe. Olyasmikkel spékelve, mint a lelkileg impotens ifjú keresztényeknek állami hozzájárulás a párkereséshez. (Az idea, hogy a Führer válasszon egymásnak tiszta fajú ivarosokat, nem újkeletű.)

A szingliadó a 30 év fölötti gyermekteleneket sújtaná. Az idősebbeknek az abortuszt tiltaná, hogy azután örökbe kelljen adni a csecsemőt. Az üzemi népesedési megbízott, meg a nemzeti konzultáció szervesen következik e tervekből, melyet ma épp azok tagadnak körömszakadtáig, akik az erről szóló könyvet kiadták.

Azután itt van a sorkatonaság. 2004-ben a Fidesz még ellenezte az eltörlését, majd "elvi" pálfordulásukat azzal indokolták: „nehogy a szocialista párt a fiatalokat azzal riogassa, a Fidesz nekik ártani akar”. Akar-e most vajon? Gyanakvók ilyenkor azt kérdik: mekkora disznóság, lopás van folyamatban, hogy ilyesmikkel kell elterelni az emberek figyelmét?

Például a terrorhelyzet-mánia, melynek bevezetésével – lényegében kormányfői bemondásra – a társadalom torkára léphet az állam. (Nota bene: a „migránsáradat” miatti „ideiglenes” válsághelyzet ma is érvényben van, bár menekültet a magyar fél éve nem látott.)

Ha kitör a terrorveszély, a kormány korlátozhatja, befolyásolhatja a médiatartalmakat. Elrendelhet kijárási tilalmat, betilthatja a tömegrendezvényeket, civil szervezeteket, elveheti a polgároktól önrendelkezési joguk egy részét. Inkluzíve: betilthatja a választási kampányt is…

Hát inkább röhögjék körbe Semjént, Harrachot – ők egyébre sem valók -, semhogy e fenyegetést érezzék.

És megy a földmutyi ezerrel. Az meg, hogy TAO címén külön emeleten rabolják szét az országot, már meg sem üti az ingerküszöböt. A TAO a be nem fizetett adók önkényes szétosztását jelenti – főként Felcsúton. Orbán Viktor a háztáji aréna avatása idején ezt nyilatkozta: „meg kéne érteni, hogy a pénzt a vállalkozók termelik meg és a vállalkozók döntötték el, hova adják. (…) Ez a vállalkozók pénze, ők használták föl, ezért nem közpénz.” Pedig de! Százmilliárdok folytak így szét. Legutóbb pár napja a MOL is tolt így kétmilliárdot a fociba, hogy végre „tízmillió szurkoló hazája legyünk”. És erre belerondít az egészbe Fekete Péter öcsénk. A kormány cirkuszügyi guruja a Heti válasznak adott interjút, amiben a TAO-ról mint közpénzről beszélt. Mert ez a kulturális terület támogatására is szolgálna. Azt mondja: „járt az irodámban egy ügynök, aki 200 millió forint TAO-pénz behozását ajánlotta fel. Csak ez az egyetlen megkeresés – a jutalék levonása után – 160 milliós bevételt hozott volna…”

Tehát tény: a közpénzt ügynökök közvetítik közpénzből működő cégeknek, húsz százalékért.

Drága Polt úr! Nem tetszene gondolni, hogy itt súlyos bűncselekményekről beszél a kormány embere? Ha a letelepedési kötvényekből lenyúlt tízmilliárdokkal, MET-tel, miegyébbel nem foglalkozik, hát nézzen rá először az aprópénzre. Valahol végre el kellene kezdeni…

Mondja marha, miért oly bús?

Miért bús a szegény állat a régi plakáton? Mert olcsóbb a ponty, mint a hús. Most is búsulhatna, no, nem a hal miatt, most a sertéshús lett olcsóbb. Jó két hét telt el az áfa csökkentése óta, de a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke máris örömtüzet gyújtott, mondván, sikerült rákapatni a magyarokat a sertéshúsra.

Ha sertés hizlaldám, vagy vágóhidam volna, talán én is tűztáncot járnék, most mégis kicsit fenntartással örülök. Egyrészt elég gyenge voltam világéletemben matematikából ahhoz, hogy utána tudjak számolni a bolti árcédulán szereplő számoknak, hogy az, amit ott hirdetnek, annyi-e amennyinek lennie kellene. Meg aztán nem kellett nagy csinnadrattás árcsökkentés sem ahhoz, hogy a közeli szupermarketben időnként akciós áron kínálják a tőkehúst. Megfigyeltem, a hónap elején, amikor közel járunk a bér- és nyugdíjfizetés napjaihoz, drágább volt a hús, aztán a hónap vége felé akcióztak, nehogy a nyakukon maradjon az áru. Amikor árudömping és vevőapály volt a mainál is jobb árakat írtak ki. Kíváncsian várom a hónap végét.

Meg azt is, hogy a pénztárcánkért aggódó kormányunk végre megpróbálja tisztába tenni, valójában mit is tekintünk sertéshúsnak? Miért nem „olyan hús” ugyanannak a kocának a feje, mája meg a körme, mint a diója, vagy a karaja? Miért kell jobban megnyitni a bukszánkat, ha kocsonyát szeretnénk vacsorázni, mint ha perkeltet?

Miért berzenkedem, amikor örülnöm kellene? Gyakrabban kerül majd az asztalra malacpecsenye, finom hagymás szaftban tocsogó sült tarjaszelet... Remélem, olcsóbb lesz a patikában a koleszterincsökkentő medicina is.

Habony for president!

Tarlós főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök között Habony Árpád közvetített. Erről szólnak a hírek, melyeket nem egészen értünk. Tudniillik, a kormány állítólag nem annyira gyűlöli a fővárost, amennyire mutatja, de nem is direkte Orbán Viktor utálja a bűnös várost, mely végtére mégsem Felcsút. Erre egy karcsún milliós népességet tart.

Mondjuk, észrevehetné, hogy már nem régi barátja, és harcostársa, egykori „természetes politikai szövetségese”, a SZDSZ, és Demszky Gábor itt a góré, mégis, ez a frusztrált belzsiger láthatólag kisugárzik a volt SZDSZ-es Tarlósra is. Árulóban nem bízik az sem, akinek érdekében benyalt az áruló… Aki elárulja szövetségesét, mindenkit elárul, és annyit is ér…

Budapest persze nem gyűlöli az új – remélhetőn egyelőre csak fejben főváros - Felcsútot, mert semmiféle kisebbrendűségi érzete nincsen. Az egy aranyporral behintett porfészek. Magyarország fővárosa viszont véres harcban áll a volt köztársaság miniszterelnökével. Ilyen főváros-háború szerintem a világon sehol – legyen keresztyén, buddhista muszlim vagy épeszű az államberendezkedés – egyetlen normális országban sincsen.

De vissza a magyar szánalmas kispályára. Van ez a Habony nevű nemtudniki. A kormányfő szerint a Népesség-nyilvántartóban kell utánanézni, ki lehet. Ő bizonyosan nem tud róla semmit. Fizetést nem húz, nem létező autót jogszerűen nem vezet, Vajnának nem barátja csak stoposként veszi fel néha.

Van viszont neki kormánypárti médiája, ingyen ad tanácsokat Orbánnak – ha ad. Szipog-szuszog-imbolyog ibizai kölyökpezsgő-bárban, ahol feslett nők még véletlenül sem fordulnak elő.

Nehéz is elhinni, hogy Habony bármiképp is közösséget vállalna Tarlóssal. Utóbbi egy szájhős, hiszen csak kiabálta tíz éve képviselő-társának, hogy „ne ravaszkodj, mert leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!" Az MDF-es politikusokat meg magukat erotikusan exponáló férfimanökenek nevezte. (Vajon látta-e azóta Habony véghetetlenül férfias fotóit a neten?) Ezzel szemben Habony – két belvárosi ingatlanmutyi közt – direktben, jogerősen rugdosott hasba nyugdíjasokat, mert fel akarták sérteni terepjárója dukkózását a testükkel. Végtére Árpád nem tehet arról, hogy nincsen még neki vak komondora.

De legyen ő a jószolgálati nagykövet két sértett potentát között, oké! Kell is egy ember, aki esetében semmiféle titkosszolgálati ellenőrzés nem okolja meg, hogy államügyekbe ne pofázhasson. Habony, a két lábon járó Századvég, úgy közlekedik felhatalmazás nélkül államtitkokkal a zsebében, ahogyan a TEK lubickol a teljes magyar lakosság titkaiban. Habony, aki most hivatalosan is közvetítővé vált Tarlós és a diktátor – úgy értem: aki diktál a titkárnőnek, hogyan is máshogyan… - elég kínos helyzetbe került. Félreértés ne essék: Habonynak semmi nem kínos. Ő Ibizáról, szuttyos orral magasról tesz ránk, ahogyan a barátai is.

Ez az első eset, hogy egy fideszes politikus elismeri, hogy az átláthatatlan jövedelmi viszonyai ellenére extravagáns életmódjával nagy feltűnést keltő Habony operatív politikai szerepet kapott. Pedig Orbán tavaly áprilisban még „a sajtó által keltett feszkónak” nevezte a politikai szerepére vonatkozó állításokat, melyekkel „nem tud mit kezdeni”.

„Örülök neki, hogy Orbán Viktor így alakította a dolgokat” – kommentálta Tarlós, hogy a kormány átveszi az agglomerációs közlekedéssel járó terheket. Habony Árpád „pozitív, jószolgálati szerepet töltött be”.

Habony for president! De tényleg!