Előfizetés

Egybefüggő jégpáncél az erdei utakon

A talajra fagyott csapadék az erdei és turista utakon egybefüggő jégpáncélt alkotott a Pilis, a Budai- és a Visegrádi-hegység magasabb területein - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. Csúszósak az utak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

A parkerdő közleménye szerint balesetveszélyesek lehetnek a közkedvelt turisztikai célpontok, így a Rám-szakadék, a Spartacus-ösvény, a Visegrádi Fellegvár és a Mogyoró-hegy környéke is. A kerékpározásra kijelölt aszfaltozott erdei utak is nehezen járhatók, ugyanakkor az ónos eső a fák ágain egyelőre nem alkot olyan vastag jégpáncélt, amelynek súlyától ágak törhetnének le.Borsod-A baúj-Zemplén megye több útján ónos eső miatt lassú a haladás, az útburkolatra fagyott csapadék főleg az M3-as autópályán nehezíti a közlekedést - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete. A tájékoztatás szerint a főbb útvonalakat folyamatosan takarítják, sózzák, ám az alacsony hőmérséklet miatt a csapadék több útszakaszon visszafagy.

Betelepítési kvóta elleni kampány - Feljelent az Együtt

 Nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor szerint "A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára" szlogennel fémjelzett kormányzati kampány kimeríti e bűncselekmény tényállását.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye szerint a Fidesz-KDNP-kormány az idegennek nyilvánított, az országba érkező migránsokkal azonosítható csoportot olyan közösségnek állítja be, amely veszélyezteti a magyar polgárok kultúráját, életformáját, szokásait és hagyományait. Róluk azt állítja, hogy nem tartják tiszteletben a magyar törvényeket és nem akarnak osztozni közösségi értékekben. "Ezek a kijelentések nyilvánvalóan hamisak, hazug általánosításokon alapszanak, és alkalmasak arra, hogy az azokat megismerőkben ellenérzések, indulatok ébredjenek" - szögezi le a dokumentum. 

Hamis eurókkal bukott le a volt fideszes, szabadlábon védekezik

Publikálás dátuma
2016.01.09. 10:52
Illusztráció/Népszava
Hogy ne felejtsük el, az mno.hu felelevenítette a történteket:  a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi elnökénél tavaly februárban harmincezer eurónyi hamis pénzt talált a rendőrség. Ami aktualitás, hogy a lap érdeklődésére a hatóság közölte: a nyomozás a várhatóan február elején zárul le, V. Áron Sebestyén szabadlábon védekezik. 

A férfi a Keleti pályaudvarnál bukott le, ahol be akart váltani egy 100 euróst. Amikor kiderült, hogy a pénz hamis, el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála. A gyanúsított budai, Logodi utcai lakóhelyén házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint öt darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, kihallgatásakor azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

A Fidesz az eset után közleményt adott ki, amelyben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból, igaz csak tagdíjelmaradás miatt, és a férfi cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak.  A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap akkortájt megjelenő ( pontosan 2014. december 12-i ) számának tanúsága szerint ugyanakkor V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be. A Fidesz szerint ez azonban csak a hamis pénzzel elkapott  férfi  szélhámoskodásának műve volt. 

(forrás: mno.hu)