Előfizetés

Bántalmazott egy ápolónőt egy 18 éves fiú

Elfogtak a berettyóújfalui rendőrök egy fiatal férfit, aki a gyanú szerint a helyi kórházban a földre lökte az őt ellátó ápolónőt - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán.

A közlemény szerint január 1-jén hajnali 3 óra körül a berettyóújfalui kórházba a mentők bevittek egy fiatalembert, aki nem hagyta, hogy megvizsgálják, fenyegetőzött és agresszívan viselkedett. A vizsgálat közben a fiú kétszer is a földre lökte az őt ellátó ápolónőt, majd rátérdelt a földön fekvő nőre, akit ökölbe szorított kézzel meg akart ütni. A bántalmazást a jelen lévő másik ápoló akadályozta meg, aki értesítette az esetről a rendőrség ügyeletét. A 18 éves körösszakáli lakossal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség.

Terrorcselekménnyel gyanúsítják az elfogott baranyai férfit

Robbantással fenyegető sósvertikei férfit fogtak el kedd délután - közölte szerdán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A police.hu honlapon megjelentetett közlemény szerint hétfő éjjel a 112-es segélyhívón fenyegetett robbantással egy férfi, azt követelte, hogy ismerősét másnapra engedjék ki a börtönből. A rendőrök azonosították a telefonálót, és Sellyén, egy családi házban kedd délután elfogták. A 18 éves sósvertikei férfi feltáró jellegű, beismerő vallomást tett.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, vele szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Kisiklott a MÁV egyik mozdonya

Kisiklott egy személyvonat mozdonya Somogy megyében szerda hajnalban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

www.katasztrofavedelem.hu honlapon közzétett információk szerint sínekre dőlt fák siklatták ki egy személyvonat mozdonyát a Barcs és Darány közötti vasútvonalon. A baleset idején a vonaton csak a mozdonyvezető és a kalauz tartózkodott, az eset során egyikük sem sérült meg. A műszaki mentéshez a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a MÁV szakembereivel közösen visszahelyezik a kisiklott mozdonyt a vágányra.