Éhező nincs, de 260 tonna élelmiszert osztottak szét

Publikálás dátuma
2015.12.28. 12:05

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek december 16. és 21. között, összesen csaknem 260 tonna élelmiszert osztott szét - ezt a jótékonysági szervezet közép-magyarországi régiójának vezetője közölte.  A KÉPRE KATTINTVA KIS GALÉRIA NYÍLIK  (forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Facebook) 

Morva Emília az állami tévében jelezte:  kettős érzés van bennük: egyfelől jó hír, hogy sokan adományoztak, ugyanakkor elkeserítő, hogy ennyi embernek szüksége van a segítségre. Hozzátette: nem tudják azt mondani, hogy a munkájukra nem lesz szükség rövid, sőt hosszú távon, mivel rengeteg embernek fontos, hogy kapjon egy teli táska tartós élelmiszert, amivel átvészelheti az ünnepeket. A jótékonysági vezető büszke arra, hogy egy közepes városnyi embernek tudtak segítséget nyújtani. A csomagok nem ugyanolyanok voltak, a családok nagyobb és eltérő tartalmú küldeményt kaptak, mint például az egyedül élő idősek - tette hozzá. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden esetben olyan egyszerű, tartós élelmiszereket - konzerveket, lisztet, olajat, tésztát - gyűjt, amelyekből sok mindent el lehet készíteni - jegyezte meg Morva Emília.A jótékonysági szervezet karácsonyi adománygyűjtése több mint 2000 önkéntes részvételével, 162 helyszínen, napi 12 órán át zajlott.

lásd még: Orbán szerint jobban élünk, mint öt éve

Szerző

Rogán szomszéd - Gazdag karácsonyuk volt

Csetényi Csaba két cége nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság 457 millió forintos közbeszerzését. Az egyik alvállalkozója Andy Vajna feleségének üzlettársa- írja az Átlátszó. Mindeközben Kövér László egy lapinterjúban arról beszél, hogy ha Európa nem tud e a korrupt baloldal öleléséből, akkor itt a vég. 

December 23-án jelent meg a közbeszerzési értesítőben a hirdetmény, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának két cége, a Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. nyerte még november 4-én a Magyar Olimpiai Bizottság tenderét, amelynek tárgya az “olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezése, szervezése és lebonyolítása, ennek körében jubileumi rendezvények és médiakampány megszervezése, valamint lebonyolítása”. A feladatok közé tartozott a MOB 120. születésnapja alkalmából december 14-én tartott operaházi gála, valamint a december 15-i ünnepi közgyűlés, továbbá egy sajtótájékoztató megszervezése és lebonyolítása; Thomas Bach NOB-elnök és a kiemelt nemzetközi VIP-vendégek programjának megszervezése és koordinációja, valamint a fentiekhez szükséges kommunikációs anyagok elkészítése. A feladat másik része egy két és fél hónapos reklámkampány a budapesti olimpia népszerűsítésének érdekében. A megbízás értéke nettó 360 millió, vagyis bruttó 457 millió forint.

A MOB közbeszerzése a már jól ismert hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt, és a nyílt verseny mellőzésének indoklása szokás szerint “az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség”. Az indoklás elég nehezen hihető, hisz nyilván nem az utóbbi néhány hétben döbbent rá a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy most lesz a 120. születésnapja, és a 2024-es olimpiai pályázatról sem mostanában, hanem még februárban döntöttek - írja az Átlátszó, ahol további információkat is olvashat az ügyről. 

Szerző

Együtt: költségvetési csalás az újabb Századvég megbízásnál?

Az Együtt az újabb Századvég-megbízás érvénytelenítését és új pályázat kiírását követeli, ellenkező esetben feljelentést tesz- tudatja a Népszavához is eljuttatott közleményében a párt. Az Együtt szerint a Századvég kamutanácsok és kamutanulmányok előállításával foglalkozó fideszes pénzmosoda, amely az orbáni politika lényegét, a korrupciót valósítja meg.

Hirdetmény nélküli tárgyaláson eljárásban nyert el szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási megbízást a Századvég, ezúttal nyolcszázmillió forint értékben – írta az Átlátszó blog és a 444. Az indoklás szerint azért kizárólag a Századvéget hívták meg, mert a szolgáltatások teljesítését kizárólag egy meghatározott ajánlattevő képes teljesíteni bizonyos kizárólagos jogok védelme miatt. A Századvég nyilván nagyon különleges cég, hiszen senki nem tud ilyen drágán tanulmányokat írni, mint az ügyeiket jól ismerő Mellár Tamás által szimplán csak pénzmosodaként emlegetett fideszes vállalkozás. Az Együtt szerint a Századvég legfőbb tevékenysége, hogy kamutanácsok és kamutanulmányok előállításával foglalkozik, és az újabb szerződés is nyilvánvalóan ebbe a körbe tartozik. A Fidesz-KDNP és a Századvég ezúttal ismét együtt valósítják meg az orbáni politika lényegét, a korrupciót.

Az Együtt a szerződés érvénytelenítését és a pályázati eljárás megismétlését követeli, nyílt közbeszerzés formájában, hiszen a zárt eljárást a kamuindokláson kívül semmi sem indokolja. Amennyiben ez nem történik meg, feljelentést teszünk, mert fennáll a hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja - zárul a dokumentum.

Szerző