Előfizetés

Életet mentett a lehúzott redőny

A szomszédok figyeltek egymásra, így időben érkezett a segítség - írja a vs.hu.

Péntek délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy gönyűi idős nő nem ad életjelet magáról. A szomszédoknak az lett gyanús, hogy a nő kora reggelre redőnyeit felhúzza, de ezt ma nem tette.

A körzeti megbízott többszöri kopogására senki nem nyitott ajtót, azonban belülről televízió hangja hallatszott. A helyszínre érkező katasztrófavédelem munkatársaival együtt a hátsó ajtót befeszítették, és a folyosó padlóján fekve találták meg a zavart állapotú asszonyt. A néni sírva panaszolta, hogy tegnap este elesett, azóta nem tud lábra állni.

A cikket itt olvashatja!

"Lefejezték" az Iszlám Hadsereget - Orosz légicsapás Damaszkuszban

Egy orosz légicsapás végzett az egyik legerősebb szíriai felkelőcsoport vezetőjével Damaszkuszban - írja az origo.hu.

Zahrán Allús felkelővezérre és az Iszlám Hadsereg számos más tagjára Damaszkusz egyik elővárosában csaptak le, ahol épp
lázadó csoportok vezetőinek egy nagyobb találkozóján vettek részt.

A teljes cikket itt olvashatja!

Túszok szerveit adja el az Iszlám Állam?

Egy kiszivárgott dokumentum alapján felmerült a gyanú, hogy az Iszlám Állam emberi szervekkel is kereskedik. Egy január 31-i keltezésű határozatban a terrorszervezet azt mondta ki, hogy megengedhető kivenni a túszok szerveit annak érdekében, hogy megmentsék egy muszlim életét, még akkor is, ha a túsz ebbe belehal - írja a 24.hu.

A Reuters független forrásból nem tudta megerősíteni a dokumentum eredetiségét, de amerikai tisztségviselők szerint az irathoz a különleges erők egy kelet-szíriai rajtaütés során jutottak hozzá. A határozat egyfajta fatva, vallási állásfoglalás, amit az Iszlám Állam illetékes bizottsága állított ki.

A teljes cikket itt olvashatja!