Előfizetés

Istenítélet a Vígszínházban

Publikálás dátuma
2015.12.17. 17:03
MTI fotó
KATTINTSON A KÉPRE A TÖBBI FELVÉTELÉRT! FOTÓK: MTI/BALOG ZOLTÁN illetve VÍGSZÍNHÁZ 

Istenítélet (A salemi boszorkányok) porrá leszünk két részben

Fordították a Mohácsi Testvérek

Rendező: MOHÁCSI JÁNOS

Salemben fiatal lányok egy csapata szerelmi bánattól és más érzelmektől fűtve egy tavaszi éjszakán megidézi az ördögöt. Ám ettől valósággal elszabadul a pokol. Egy csapásra a boszorkányság és az ördög elleni kíméletlen harc csatamezejévé változik az addig békés kis település, ahol már senki sincs biztonságban az elvakult boszorkányüldözőktől. Az Istenítélet a boszorkánypereken túl az előítéletekről és egy közösség felbomlásáról szól. A politikai és egyházi bűnbakkeresésbe kiválóan simulnak bele az egyes emberek önös érdekei, a törvényes és törvénytelen eljárások pedig önjáróvá válnak, és maguk alá temetik az egész közösséget. A Vígszínház ezzel az előadással emlékezik a 100 éve született kiváló amerikai drámaíróra, Arthur Millerre.Bemutató: 2015. december 20.

(forrás: Vígszínház

Eldőlt, hol építik fel itthon a magyar pavilont

Karcagon építik fel hazaszállítás után a Milánói világkiállítás magyar pavilonját - közölte az expó magyar programjait összegző kötet csütörtöki budapesti bemutatóján a magyar részvétel kormánybiztosa.

Szőcs Géza elmondta, a pavilonnal kapcsolatban elszámolási vitájuk volt az olasz kivitelezővel, ez azonban perig sem jutott el, mert az olasz cég lefoglalási kérelmét a milánói bíróság elutasította. A kormány döntése értelmében Karcagra kerül az épület, és a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutatja majd be 2017-től - mondta a kormánybiztos.

Friderikusz: a Fidesz szétlopja, szétcsalja Magyarországot

Publikálás dátuma
2015.12.17. 11:18
A műsorvezető az Összezárva Friderikuszban, amiben Orbán valószínűleg nem fog szerepelni. FOTÓ: Facebook
Friderikusz Sándor szerint folyamatosan nyomás alatt tartja Magyarországot az Orbán vezette Fidesz, a másik oldal pedig eközben a béke szent szabályai szerint próbál meg játszani. A műsorvezető úgy fogalmazott a Magyar Narancsnak adott interjújában, hogy a Fidesz szétlopja, szétcsalja, széthazudja Magyarországot, és szerinte robbanással ér véget majd ez a lázálom. Az interjúban megjegyezte, hogy "ezt az országot hozták létre az én egykori fideszes barátaim".

A műsorvezető arról is beszélt, hogy Orbán Viktor valószínűleg nem fog szerepelni az Összezárva Friderikusszal című műsorában, mivel szerinte a kormányfő "ebben a mai állapotában" nem vállalná be a dolgot, ő pedig "kétszer is meggondolná", hogy kíváncsi-e még rá, ugyanis közel tíz éve nincs személyes kapcsolatuk egymással, "de épp elég, amit lát és hall" belőle.

A mai Magyarországgal kapcsolatban kifejtette: szerinte 5-10 éve permanens háborúban állunk, "folyamatosan nyomás alatt tartja Magyarországot az Orbán vezette Fidesz, a másik oldal pedig eközben a béke szent szabályai szerint próbál meg játszani". 

"A Fidesz olyan világot teremtett, amely a normális, független, és szuverén módon gondolkodó ember számára szürreális" - fogalmazott, hozzátéve: "élhetetlen országot" kreáltak, akkor is, ha "haszonlesők" ás "félreértésben szenvedők százezrei" állnak mögöttük. "Aki még tudja, milyen becsületesnek lenni, ma rosszul érzi magát itt. Ezt az országot hozták létre az én egykori fideszes barátaim" - mondta Friderikusz.

Kövérről László házelnökről úgy fogalmazott a műsorvezető, hogy csak fröcsögni, gyűlöletet kelteni tud. "És ez az ember az országvezető a harmadik évezred európai országában!" - fogalmazott Friderikusz. Szerinte ez a politika, amit ma látunk magunk körül, normális országban egy-két év után megbukna, nálunk viszont virágzik, mint nyár végén a tubarózsa.

Friderikusz szerint a Fidesz szétlopja, szétcsalja, széthazudja Magyarországot, és attól tart, hogy ez a lázálom robbanással ér majd véget - nyilatkozta a műsorvezető a Magyar Narancsnak.