Előfizetés

Hosszú "csak" ezüstérmes 400 méter gyorson

Publikálás dátuma
2015.12.06. 19:07
FOTÓ: Getty Images
Hosszú Katinka ezüst-, Kapás Boglárka pedig bronzérmes lett vasárnap az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon női 400 méter gyorson.

Hosszú Katinka hat aranyérme után először kapott ki a kontinensviadalon. A verseny elején ő diktálta a tempót a brit Jazmin Carlinnal együtt, majd 300 méternél ritmust váltott, kissé ellépett riválisától, aki viszont jobban bírta a hajrát, így három századdal legyőzte a 3:58.84 perccel új országos csúcsot felállító Hosszút. A 800 méter gyorson második Kapás Boglárka lassabban kezdett, de féltávnál rákapcsolt, s egészen a harmadik helyig jött fel.

Be akart törni egy őrjöngő utas a belgrádi gép pilótafülkéjébe

 Be akart törni a pilótafülkébe egy amerikai útlevéllel rendelkező jordániai férfi vasárnap egy Frankfurtból Belgrádba tartó gépen, majd a repülőgép ajtajának kinyitásával fenyegetőzött - számolt be róla a szerbiai közszolgálati televízió.

A férfi az Ausztria felett szálló Lufthansa-gép pilótafülkéjén dörömbölve azzal fenyegetőzött, hogy zuhanásra fogja kényszeríteni a gépet, majd - szándékát bizonyítandó - a repülő egyik ajtaját próbálta meg kinyitni. 

A Lufthansa szóvivője a sajtónak elmondta, hogy az utasok nem voltak közvetlen veszélyben, repüléskor nem lehet kinyitni a gép ajtajait. A férfit végül a Vojvodina kézilabda-klub sportolói fogták le, akik szintén a gépen utaztak. Milan Djukic, a klub elnöke a Vajdasági RTV-nek azt mondta, a problémás utas már a beszálláskor gyanúsan viselkedett. "Az volt a benyomásom róla, hogy pszichikailag nem éppen stabil. A repülőút során többször váltott ülőhelyet, végül velem is szóba akart elegyedni. Éppen ennek a beszélgetésnek az alapján gondolom, hogy nem volt teljesen stabil, mert két-három perc alatt vagy tíz különböző kérdést tett fel, egyik témáról a másikra ugrált" - mesélte Djukic. Hozzátette ugyanakkor, hogy a helyzet nem volt olyan drámai, mint amilyennek első pillantásra tűnt.

Nikola Mirkovic, a kézilabda-klub elnöke pedig arról beszélt a Belgrádi Rádiónak, hogy a legtöbb utas észre sem vette, hogy mi történik, csak azt látták, hogy valami mozgolódás van elöl. Az út végén a rendőrségtől tudták meg a részleteket. Egyes szerb hírportálok szerint a férfi azt kiáltozta, hogy csatlakozni akar Allahhoz - mégpedig a többi utassal együtt. A belgrádi leszállást követően a rendőrség őrizetbe vette a jordániai származású amerikai állampolgárt, majd kihallgatták, a szerb ügyészség pedig veszélyeztetés megalapozott gyanújával 48 órás őrizetet rendelt el.

Részegen falhoz vágta fia tanárnőjét az apa

Egy férfi a tanítványok szeme láttára az utcán fenyegette, majd bántalmazta a tanárnőt, aki nem engedte az apának, hogy elvigye fiát a haza, mivel részeg volt. Amikor pár nappal később a férfi meglátta az utcán a pedagógust, a falnak lökte őt. A rendőrség eljárást indított ellene.

A férfi odalépett egy diákcsoporthoz, majd a felszólította a fiát, aki társaival együtt a kollégiumba tartott, hogy lépjen ki a sorból és menjen haza. A tanulókat kísérő tanárnő közölte a férfival, hogy láthatóan ittas állapotban van, ezért nem engedi vele haza a gyermeket. Erre az apa közelebb ment a pedagógushoz és kezet emelt rá. Nem ütötte meg a tanárnőt, de a kollégiumig kísérte és közben fenyegette, szidalmazta.

Két nappal később a férfi a Hősök útján ismét megállította a gyermekeket kísérő pedagógust, akivel kiabált és nekilökte egy épület falának. A tanárnő segítségért kiáltott, majd miután egy járókelő odament hozzá, telefonon hívta a helyi körzeti megbízottakat. A rendőrök Kondoroson, az Endrődi úton találtak rá a férfira, akit vételre és orvosi vizsgálatra előállítottak.

A Szarvasi Rendőrkapitányság a kondorosi férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást - számolt be a bántalmazásról a police.hu.