Sebestyén Balázs megszólalt

Publikálás dátuma
2015.12.02. 14:42
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
A Blikk írta meg, hogy az Andy Vajna vezette TV2 bármi áron, de meg akarja szerezni Sebestyén Balázst. A műsorvezető azonban hűségesküt tett csatornája mellett - állítja a Bors. 

Az RTL Klub közleményben tudatta, alaptalanok azok a hírek, hogy Sebestyén Balázs elhagyja a csatornát és a konkurenciához igazol. Sebestyén Balázs 12 éve az RTL Klub meghatározó arca, számos sikerműsort vezetett a piacvezető csatornán és ez nem fog változni 2016-ban sem.

– A sajtóban megjelenő pletykák alaptalanok, nem környékeztek meg és nem is tárgyaltam senkivel, hogy a jövőben más televíziós társaságnál folytassam a pályafutásom. Sőt, a héten vadonatúj RTL-es műsorokról egyeztettünk. Ezekről hamarosan, a megszokott módon tájékoztatja a közvéleményt a csatorna. Tehát röviden annyit mondhatok: maradok az RTL Magyarországnál – nyilatkozta Sebestyén Balázs az eset kapcsán. 

Szerző

Reszkess ponty! - Leginkább ezt eszi a magyar karácsonykor

Publikálás dátuma
2015.12.02. 14:35
Illusztrációk: Thinkstock
 A magyar háztartásokban többnyire a halászlé és a rántott hal a karácsonyi menü része, amihez jellemzően pontyot választanak a vásárlók. Ennek a hallal kereskedők örülnek, a pontyok nyilván kevésbé. A halfogyasztás népszerűsítése a célja a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkársága által folytatott Kapj rá! kampánynak, amely a halételek sokféleségét is szeretné ismertebbé tenni a magyar lakosság körében.

Európai viszonylatban még mindig a magyar lakosság fogyasztja a legkevesebb halat, karácsonykor azonban a háztartások többségében halétel kerül az asztalra. A felmérések szerint az évente néhány alkalommal halat fogyasztók 30,5 százaléka, az évente egyszer halat fogyasztóknak pedig a 37,8 százaléka köti a halfogyasztást valamilyen kiemelt alkalomhoz, jellemzően a karácsonyhoz. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatbázisa szerint a fogyasztók legtöbbször piacokon és áruházláncokban szerzik be az ételek elkészítéséhez szükséges halat. A fővárosi piacokon átlagosan 1700 forint körül kapható a pontyszelet kilója, ez lényegében megegyezik a tavaly év végi árakkal.

Az áruházak közül három nagy lánc árait összevetve minimális az emelkedés, a pontyszelet átlagos ára idén 1860 forint körül van, 10 százalékkal magasabb a tavaly év véginél. Öt vidéki nagyváros árait összehasonlítva a pontyszelet ára 1850 forint körül alakul, a fővárosi piacokhoz hasonlóan itt is stagnálás tapasztalható.

A busa olcsóbb a pontynál, a budapesti piacokon és a szupermarketekben 1000 forint alatt, míg vidéken 1100 forint körül kapható. A hazai vevők azonban kevésbé kedvelik ezt a halfajtát, mert bonyolultabb konyhatechnikai eljárások szükségesek ahhoz, hogy ízletes ételt készítsenek belőle. A másik közkedvelt hal az afrikai harcsafilé, amelynek ára novemberben a budapesti piacokon 2700-2800 forint körül alakult, az előző év végi árakkal összehasonlítva nem volt változás. A szuper- és hipermarketekben a tavalyi év végéhez hasonlóan nagyjából 2100 forint volt az ára, a vidéki nagyvárosokban pedig tavaly és az idén is mintegy 2580 forintért kapható. Egyre szélesebb körben terjed a lazacfilé is, de a hazai halfajokkal összevetve ezt a halfajtát már kevesebben engedhetik meg maguknak.

Szerző

Felmondtak az altatóorvosok - Megbénul a budapesti kórház?

Publikálás dátuma
2015.12.02. 12:42
Fotó: Thinkstock
A Szent Imrében dolgozó altatóorvosok háromnegyede felmondott, mert úgy érezték, nem tudják biztonságosan végezni a munkájukat. Az altatás és fájdalomcsillapítás mellett az életveszélyes betegeket kezelő orvosok inkább külföldre mennek. A Szent Imrében pedig közben beláthatatlan időre csúsznak el műtétek, pedig ez az a hely, amiről néhány évvel ezelőttig a betegektől és az ott dolgozóktól sem lehetett rosszat hallani - írja az Index. A kórház közleménye szerint:  novemberben nem maradtak el műtétek, a várólisták átlagos hossza nem nőtt.

A portál értesülése szerint akut aneszteziológushiány lépett fel a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban: Fejér Csaba osztályvezető távozása után nyolc aneszteziológus szakorvosból hatan felmondtak. Aneszteziológusok nélkül szinte megbénul egy kórház, ugyanis ők végzik a műtéteknél az altatást/fájdalomcsillapítást/érzéstelenítést, valamint a sürgősségi ellátásban is fontos szerepük van. 

Úgy tudják, a Szent Imre közel van egy bénult állapot beálltához: beláthatatlanul csúsznak el időben az előre betervezett műtétek, duzzadnak a várólisták, a szakembereket pedig nem tudják egyik pillanatról a másikra pótolni.

A nyolcból hat orvos felmondása  - a portál szerint - összefüggésben van azzal, hogy néhány hete távozott az osztály éléről Fejér Csaba, aki a kórház honlapján még mindig osztályvezetőként szerepel. Fejér nem teljesen önszántából mondott fel, hanem állítólag a kórház vezetésének nyomására távozott. Az utána felálló dolgozók pedig úgy érezték, hogy nincsenek megfelelő anyagi és eszközfeltételek a biztonságos munkavégzéshez. 

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző
Frissítve: 2015.12.02. 20:27