Vasárnap ismét nyitva voltak a boltok

Publikálás dátuma
2015.11.30. 06:26
Fotó: Vajda József, Népszava
Március 15. után a vasárnapi napon is nyitva voltak üzletek, ugyanis advent idején erre lehetőség van. Tömegek sehol sem voltak. Szakemberek szerint a karácsonyi ünnepi időszakban mintegy 180 milliárd forintot költ el a magyar lakosság, ennek az összegnek mintegy felét a többletfogyasztás, illetve az ajándékvásárlás képezi.

"Megindult a költekezés, most már két fekete pénteken is túl vagyunk, egyes áruházak a fekete pénteket megtoldották ezzel a november végi hétvégével, vasárnappal is. Nyilván a legnagyobb rohamra a karácsonyi hetekben, a karácsony előtti hetekben kell számítani. A legnépszerűbb ajándékok köre az elmúlt évekhez képest nem változott, tehát könyveket, játékokat, műszaki cikkeket, ruházati termékeket, háztartási felszereléseket egyaránt vásárolnak majd” – nyilatkozta a Hír TV-nek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Szerző

Így örült Merkel Orbánnak az EU-török csúcson - Fotó!

Publikálás dátuma
2015.11.29. 19:26

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár kezet fog az EU-török csúcstalálkozón Brüsszelben 2015. november 29-én. A német kancellár arcán pedig öröm ragyog fel a magyar kormányfő láttára. Nos, ez vagy a diplomácia, vagy mi lemaradtunk valamiről. Ha ez utóbbi, akkor ígérjük, pótoljuk. 

De úgy tűnik, a csúcson, ahol az állam- és kormányfők szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldásáról szóló, október óta készülő közös akciótervet, mindenki boldog, aki csak megpillantja Magyarország első emberét.  Az MTI ( Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely) fotóján éppen Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke örül Orbán Viktornak, és fordítva. 

Szerző

Párizsi klímacsúcs - Összecsaptak rendőrök és tüntetők

Publikálás dátuma
2015.11.29. 18:59
Fotó: Carsten Koall/Getty Images
A francia rendőrség mintegy száz embert előállított, miután összecsapások törtek ki vasárnap délután Párizs belvárosában a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták között - közölte Michel Cadot párizsi prefektus.

A prefektúra szerint kis erőszakos csoportokról van szó, amelyek gyertyákkal, pétanque-golyókkal, üvegekkel dobálták meg a République téren a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. Az összecsapásokban senki nem sérült meg. A november 13-i, 130 áldozatot követelő merényleteket követően kihirdetett gyülekezési tilalom ellenére több száz tüntető gyűlt össze délután Párizsban. Közülük váltak ki a feketébe öltözött, arcukat eltakaró fiatalok, akik a rendőrökre támadtak.

Szerző