Letartóztattak egy áramlopó vendéglátóst Dobogókőn

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy vállalkozót, aki lopta az áramot dobogókői éttermeiben, panziójában és turistaházában - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a Szentendrei Járási Ügyészség indítványára az illetékes nyomozási bíró egyelőre egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést, amely ellen a gyanúsított fellebbezett, így az nem jogerős.

A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a férfi Dobogókőn panziót, több éttermet és turistaházat is üzemeltetett, amelyekben novemberben helyszíni ellenőrzést tartottak az áramszolgáltató munkatársai. Ekkor derült ki: mindegyik vendéglátóhelyen szabálytalanul és méretlenül vételezték az áramot. Megállapították azt is, hogy a vállalkozó pilisszentkereszti házában hasonló módon alakították ki az áramvételezési rendszert. A szolgáltatónak okozott kár legalább 1,8 millió forint, a pontos kárérték megállapítása még tart - tette hozzá a szóvivő.

A járási ügyészség álláspontja szerint okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon védekezve a hatóság elől megszökne, vagy az ügyben érdemi információval rendelkező emberek befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét, ezért kezdeményezték az előzetes letartóztatását.  A Szentendrei Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal és a napokban egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - mondta Gyugyi Csilla.

Szerző

Tűz miatt bukott le a drogdíler Józsefvárosban

Lakástűz után találtak kábítószergyanús növényt és annak termesztéséhez szükséges eszközöket a rendőrök a főváros VIII. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a józsefvárosi Lujza utca egyik házának emeleti lakásában keletkezett tűz oltása után bukkantak rá a rendőrök hétfőn a 26 tőnyi növényre. Az órákkal később hazaérkező, 24 éves férfit, aki a rendőrök láttán megpróbált elmenekülni, kábítószer-birtoklás vétség gyanúja miatt kihallgatták, gyanúsítottként őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Szerző

Autóval ütötte el testvérét egy 4 éves kisfiú

Az udvarukon álló autóval, játék közben ütötte el testvérét egy négyéves szegedi kisfiú. A rájuk vigyázó férfi ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás - írja a police.hu.

A baleset még májusban történt, a rendőrség most, a nyomozás befejeztével számolt be a történtekről. Eszerint míg a gyerekek játszottak, a férfi ki akarta takarítani a kocsit. A kulcsot a gyújtáskapcsolóba tette, de nem vette észre, hogy a mindössze négyéves kisgyerek a volán mögé ült és elindult az autóval. A kisfiú elsodorta nyolcéves testvérét, aki súlyosan megsérült.

“A nyomozás megállapította, hogy az 57 éves P.Z.I.-nek előre kellett volna látnia, hogy a gyermekek a járműbe beszállhatnak, és azt elindíthatják. Ezzel a férfi az elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta” – írja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Szerző