Tuzson a terroristák "szétterítésével" fenyeget

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára szerint ha az Európai Unió által javasolt kvótarendszer alapján osztanák szét az embereket, az az érintett országoknak a terrorizmus veszélyének szétterítését jelentené. Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában kiemelte: ennek kockázatát egyetlen európai vezető sem vállalhatja fel.

A fideszes politikus szerint teljesen egyértelmű, hogy az ellenőrizetlen illegális bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van. A tömegek közé keveredhetnek terroristák - emelte ki az államtitkár, hozzátéve: nem az a kérdés, hogy ez megtörténhet-e, hanem hogy mikor.

A párizsi események is megmutatták, meg kell állítani az emberek Európába áramlását - emelte ki az államtitkár, aki szerint az Európai Unió által javasolt kvótarendszer meghívót jelent, s nem oldja meg a problémát. Tuzson Bence szerint az új alapokra kell helyezni az európai politikát, mert az - mint fogalmazott - mostanra "messze került az emberek gondolkodásától". Vissza kell adni az emberek kezébe a döntés jogát, hogy beleszólhassanak abba, merre menjen Európa - emelte ki az államtitkár. Mindemellett meg kell védeni Európa határait, a kultúrát, s az európai gazdasági érdekeket - sorolta az államtitkár.

Tuzson Bence úgy fogalmazott: "csoda történt" hétfőn a parlamentben, amikor a baloldal is megszavazta az uniós kvótarendszerről való szavazás napirendre vételét. Ugyanakkor megjegyezte: az lesz a kérdés, hogy kedden hogyan szavaznak majd. Mint ismertette: a kvótarendszer a "Juncker-képlet" alapján osztaná el az Európába érkező embereket. Most 160 ezer emberről van szó - tette hozzá. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint káros, ráadásul jogszerűtlen is a kvótarendszer, ugyanis - mint kiemelte - nincs olyan európai szabály, vagy szerződés, amely bármelyik országnak kötelezővé tenné, hogy megváltozzon.

Szerző

Nincs jó hírünk: eső, ború, köd kedden

Publikálás dátuma
2015.11.16. 22:28
Illusztráció: Thinkstock
Keddre virradóra többfelé pára, köd képződhet. Napközben délelőtt lesz több napsütés, délután nyugat, északnyugat felől több felhő érkezik fölénk, és északon, északkeleten kisebb eső is kialakulhat. Keleten időnként megélénkülhet a délnyugati szél. Hajnalban 3-8, délután 12-19 fokra van kilátás. Nem várható fronthatás.

Szerdán kezdetben északon, északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor, napközben azonban nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a nap. Többfelé megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Hajnalban 5-10, délután 13-18 fok várható. 

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. Északon, északkeleten élénk, erős lehet a nyugati, délnyugati szél. A hűvösebb hajnalt követően délután 12-17°C-ot mérhetünk.

Pénteken még marad az enyhe idő, délután 13-17 fokkal, szórványosan kisebb esővel, élénk, erős délnyugati széllel. Hétvégére erős lehűlés, csapadékos, szeles időjárás körvonalazódik, a maximumok vasárnap már csak 3-8 fok között alakulnak.

Szerző
Témák
időjárás

Cséry-telep - Szennyvízmaffia Budapesten?

Publikálás dátuma
2015.11.16. 22:03
FOTÓ: Népszava/Tóth Gergő
Kunhalmi Ágnes arról érdeklődött, működik-e szennyvízmaffia Budapesten. Felidézte, hogy 2011 óta 9 ezer tonna vegyi anyagot öntöttek a fővárosi Cséry-telep negyven hektáros talajába, lényegében veszélyeztetve a helyiek kútjait, közkútjait. Közlése szerint a bűncselekmény felderítése évek óta tart, de nem történt érdemi előrelépés. Helyi lakosok legújabb jelzéseit idézve azt mondta: úgy tűnik, ismét ipari szennyezés folyik. Azt kérdezte: foglalkozik-e a szaktárcánál bárki a szennyezéssel.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter közölte: a méreg "nem olvad be" a talajba, s azt javasolta, legközelebb olyan szövegírót válasszon, aki legalább "a szavak szintjén ismeri" a környezetvédelmet. Felelős van, az ő tárcája, illetve a kormányhivatal, s dolgoznak azért, hogy a korábbi szennyezés mentesítése megtörténjen. Megnyugtatta, az érintett ingatlanon a kormányhivatal előre be nem jelentett ellenőrzést tartott szeptemberben, de a képviselő által jelzett tevékenységet nem tapasztaltak. Az ivóvízbázist is folyamatosan ellenőrzi a hatóság, és az nincs veszélyben. A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 108 igen és 30 nem szavazattal jóváhagyta. 

Szerző