Álruhában kóstolt menzakosztot az újpesti polgármester

Mátyás királyként, álruhában, beépített gyerekek segítségével ette körbe a főváros IV. kerületét Wintermantel Zsolt. A fideszes polgármester így próbált meggyőződni az új iskolai menzafogások minőségéről - írja az Origo.

"A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot – vallott a motivációról menzablogján a polgármester.Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király" - beszámolója szerint így járta az iskolákat a politikus.

A fideszes városvezető azt írta, az intézményekben nem tudták, hogy mikor mennek ellenőrizni, így Wintermantel számára világossá vált, hogy sokkal több az előítélet menza-ügyben, mint azt a valóság indokolná. Mint mondta, találtak ugyan hibákat, de "mégiscsak több ezer fős közétkeztetésről van szó". A városvezető szerint viszont az megengedhetetlen, hogy a feltálalt étel hideg legyen, vagy hogy akárcsak egyetlen gyerek ne kapja meg az előírt adagot.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Nem segít a hisztériakeltés! - figyelmeztet a MET-elnök

Mély megrendüléssel és felháborodással értesültünk a párizsi terroreseményekről. Együttérzünk az áldozatok hozzátartozóival és a francia néppel is. Elfogadhatatlannak tartjuk a terroristák és a mögöttük álló politikai erők szándékait. Nincs politikai, vallási, kulturális vagy bármi másfajta cél, mely indokolná ártatlan emberek lemészárlását, túszul ejtését, megfélemlítését - írta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke közleményében.

A terrorizmus a félelem és gyűlöletkeltés ördögi eszköze, bárki is tartja a kezében. Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi válságos helyzetből itt Európában, de bárhol a világon máshol is csakis a tisztességes jószándékkal, emberséggel, az igazság szeretetével, korrekt tájékoztatással, szolidaritással és a félelem legyőzésével lábalhatunk ki.

Fontosnak tartjuk, hogy Magyarország az eseményeket ne kívülről, hanem aktív együttérzéssel és jószándékú együttműködési készséggel kezelje.

Meggyőződésünk, hogy hisztériakeltés, sehova nem vezető hamis vádaskodás és elzárkózás helyett csakis a józan helyzetmegítélés és az összefogásra való készség segíthet - figyelmeztetett Dr. Iványi Gábor a közleményben.

Szerző

Orbán is felelős, "ha nem jön létre megoldás"

Az LMP szerint a magyar miniszterelnöknek is van felelőssége abban, ha a menekültválság kezelésére nem jön létre egy közös uniós megoldás, amelynek hiányában Magyarország sem képes megvédeni magát. 

Schiffer András társelnök-frakcióvezető hétfőn sajtótájékoztatón reagált a kormányfő parlamenti, az LMP-nek címzett kijelentéseire, amelyben Orbán Viktor azt mondta: a krízis globális természete még nem jelenti azt, hogy ne lenne tennivaló, és várni kellene a közös megoldást. Az LMP politikusa hangsúlyozta: abban, hogy az Európai Unió nem tud döntéseket hozni,  része van a magyar miniszterelnöknek, ő is felelős azért. 

Schiffer András úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy a problémát megoldaná a kvótarendszer, ugyanakkor szerinte az emberek biztonságát veszélyeztető felelőtlenség, ha Magyarország úgy tesz, mint ha semmilyen közös megoldásban nem lenne érdekeltek. A politikus megjegyezte azt is: nincs szükség az Országgyűlés felhatalmazására a kvótarendszerrel kapcsolatos uniós jogorvoslati eljárás elindításához, az erről szóló előterjesztés megtárgyalásával ráadásul szerinte akkor se futnának ki az időből, ha nem térnének el a házszabálytól.

Szerző