Előfizetés

Gyászszalaggal lép pályára a magyar válogatott

Fülöp Márton halála miatt várhatóan gyászszalagot viselve lép pályára csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatott a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező első, oslói felvonásán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a játékosok, akik a délelőtti séta után a szállodába visszatérve az internetes portálokon keresztül értesültek egykori társuk haláláról, megdöbbentek, és lesújtotta őket a gyászhír.

A csütörtökön 32 évesen elhunyt 24-szeres válogatott kapusnál 2013 júniusában diagnosztizáltak rákbetegséget.

A norvégok elleni párharc első felvonása 20.45-kor kezdődik a 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.

Magyar-norvég: spanyol bíró vezeti a visszavágót

A spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti majd vasárnap a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezős párharc visszavágóját.

Az európai szövetség honlapja szerint a 44 éves Carballo segítői honfitársai, Roberto Alonso, Juan Yuste, Jesús Gil Manzano, Carlos Del Cerro és Roberto del Palomar lesznek.

A Groupama Arénában vasárnap 20.45 órakor kezdődik a mérkőzés. Az első meccset ma 20.45 órától Oslóban játsszák.

Saját meccseire fogadott a bíró - Három évre tiltották el

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta a szakmai tevékenységtől Horváth Csaba játékvezetőt, aki több alkalommal is az általa vezetett meccsekre fogadott az előző idényben.

A bizottságnak mint elsőfokú hatóságnak a döntését, amely ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, a sportági szövetség a honlapján hozta nyilvánosságra csütörtökön. A Szerencsejáték Zrt. júliusban jelezte az MVLSZ-nek, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre kötött internetes fogadásokat. A később megnevezett Horváth Csaba ellen fegyelmi eljárás indult, amelynek során - amint azt Deák Péter, a bizottság elnöke a honlapnak elmondta - a játékvezető elismerte korábbi cselekedetét, együttműködő volt. 

További adatgyűjtést követően a fegyelmi testület lezárta az eljárást. A szerdai tárgyalás során - áll a közleményben - "Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el". A játékvezető ugyanakkor hozzátette, hogy csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Kiemelte, hogy magyarázatot nem tud adni cselekedetére, amely szerinte nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket. A fegyelmi bizottság álláspontja szerint lényegtelen az összegszerűség, lényeges viszont, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg - általa is elismerten -, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét.