Előfizetés

Magyarország elbukta férfi kézi-vb-k rendezését

Magyarország nem kapta meg a 2021-es és a rákövetkező, 2023-as férfi kézilabda-világbajnokság rendezési jogát.

A hazai szövetség rövid tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IHF) tanácsa pénteken, a Szocsiban zajló kongresszuson döntött a két esemény házigazdájáról. A 2021-es vb-nek Egyiptom, míg a 2023-asnak Svédország és Lengyelország adhat otthont közösen.  A következő, 2017-es világbajnokságot Franciaországban tartják, 2019-ben pedig Németország és Dánia lesz a rendező.

Őrizetben a sztárfocista - Megszólalt a Real-elnök

Publikálás dátuma
2015.11.06. 11:15
FOTÓ: Carlos Alvarez/Getty Images
A Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke, Florentino Pérez teljes támogatásáról biztosította a klub zsarolási ügybe keveredett támadóját, Karim Benzemát.

A madridi gárda honlapján megjelent közlemény szerint az elnök személyesen beszélt a francia csatárral, aki csütörtökön este visszatért a spanyol fővárosba azt követően, hogy megjelent a versailles-i bíróságon. Pérez biztos benne, hogy Benzema ártatlan és jóhiszeműen cselekedett. A közlemény kifejti, hogy a klub értékeli és elismeri a játékos szakmai munkáját, a csapattársai felé mutatott bajtársiasságát és a kifogástalan hozzáállását, amelyet az elmúlt hat esztendőben mutatott.

A 27 esztendős támadót - aki a csütörtök esti edzésen részt is vett - a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügyben helyezték vád alá a francia hatóságok.

A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik egy intim videó, amelyen Valbuena felbukkan, s amelyet felhasználhatnak ellene. Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának. 

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A gyanú szerint Benzemát a zsarolók - akik akkor még szabadlábon voltak - egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban. Amennyiben a támadót bűnösnek találják, öt év börtönt is kaphat.

Fa Nándor indul a földkerülő vitorlásversenyen

Huszonhét indulóval számolnak a szervezők a jövőre rajtoló Vendée Globe szóló, kikötés nélküli földkerülő vitorlásversenyen, köztük van Fa Nándor is.

A világ legnehezebb versenyének tartott Vendée Globe honlapja szerint hét ország hajósai lesznek ott a 2016. november 6-i rajton Les Sables d,Olonne-ban. A részvételi rekordot a 2008-as viadal tartja, amikor 30-an keltek útra, közülük 11-en fejezték be a földkerülést. A franciák ezúttal is túlsúlyban lesznek: indul többek között Vincent Riou, a 2004-2005-ös kiírás győztese és Armel Le Cléach, aki legutóbb második volt.

Fa Nándor az 1992-93-as sorozatban - legjobb nem franciaként - az ötödik helyen ért célba. A magyar vitorlázó felkészülésként a 60 lábas hajóosztály legnagyobb eseményére az új-zélandi Conrad Colmannal 110 nap alatt teljesítette a Barcelona World Race földkerülő viadalt, októberben viszont kénytelen volt feladni Perényi Péterrel a Jacques Vabre transzatlanti versenyt árbóctörés miatt. Legközelebb jövő májusban a New York-Vendée megmérettetésen állna rajthoz a saját építésű és fejlesztésű Spirit of Hungaryvel. A legutóbbi, 2012-2013-as Vendée Globe-on a francia Francois Gabart nyert 78 nap 2 óra 16 perces új csúccsal.