Lemondásra szólították fel Tarlóst

Publikálás dátuma
2015.11.06. 12:07
Korábbi felvétel. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
A szocialista Horváth Csaba lemondásra szólította fel a főpolgármestert és több fideszes kerületi polgármestert is, mert már öt éve képtelenek kilobbizni a budapesti közösségi közlekedés biztosításához szükséges pénzt a kormánynál, és bukott politikájuk árát a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőkkel fizettetnék meg.

Az MSZP fővárosi közgyűlési képviselő pénteken ezt arra reagálva közölte, hogy Index birtokába került Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele, amelyben több javaslatot is megfogalmaztak a BKV finanszírozására, amennyiben a kormány nem segít Budapestnek. A javaslatok között szerepel az ingyen utazó gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők havi 1000-2000 forintos regisztrációs díja, az agglomerációs jegyek, bérletek árának ötszörösére növelése - számolt be a hírportál. A levelet aláírta Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes, valamint a Fidesz-KDNP-s Riz Levente XVII., Láng Zsolt II., Kovács Péter XVI., Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester is.

Horváth Csaba közleményében úgy értékelt: idősekkel, gyerekekkel és fogyatékkal élőkkel fizettetné meg saját tehetetlenségének árát Tarlós István. Az ellenzéki képviselő szerint a levél nem más, mint nyolc oldalnyi elkeseredett fenyegetőzés, de ez a fenyegetés valójában nem a nyíltan Budapest-ellenes kormány, hanem a fővárosban élő emberek ellen irányul.

Horvárt Csaba azt írta, hogy a levél egy beismerő vallomás is, de a főpolgármesternek és a kerületi polgármestereknek egy újabbat is kellene tennie, amiért az elmúlt 25 évben sosem látott mélypontra juttatták a fővárost. Itt az ideje, hogy a polgármesterek lemondó nyilatkozatot írjanak alá - közölte.

Ahogy a Népszava is beszámolt rólajáratritkítással, duplaáras diákbérlettel az ingyen utazó gyerekekre, a nyugdíjasokra és fogyatékkal élőkre kivetett regisztrációs díjjal, az agglomerációs jegyek, bérletek árának ötszörösére emelésével fenyegetőzik Tarlós István abban az Index által megszerzett levélben, melyet a főpolgármester a kormánynak juttatott el a BKV finanszírozása kapcsán.

A levélben a főpolgármester elsősorban az agglomerációs járatok finanszírozását említi, ugyanis a fővárosnak csak határain belül kötelezettsége a járatok biztosítása, azon kívül nem. Mégis megteszi, de ez tízmilliárd forintos veszteséget okoz. Ha az állam nem lép, akkor az agglomerációs jegyek, bérletek árát ötszörösre kell növelni, hogy ne alakuljon ki hiány.

Mindazt megkapja a BKV, ami a költségvetésben szerepel – ezt a Miniszterelnökséget vezető Lázár János válaszolta a tegnapi Kormányinfón lapunknak arra a kérdésére, hogy a közlekedési cég megkapja-e azt a 40 millió forintot, ami az idén az államtól jár. Ebből eddig egyetlen forintot sem utaltak át. Lázár közölte, a kormány eddig is segített, most sem fogja magára hagyni a BKV-t.

Szerző

Újra járnak a vonatok a Balatonnál

Befejezték a helyszínelést Szabadbattyánnál, így újraindult a vonatközlekedés az észak- és a dél-balatoni vonalakon is péntek délelőtt - közölte a Mávinform.

Korábban baleset miatt szünetelt a vasúti közlekedés ezeken a vonalakon, mert reggel Szabadbattyán és Székesfehérvár között egy sebesvonat halálra gázolt egy ismeretlen nőt.

Szerző

Lázár: szétlopták, ellopták, szétcsalták - Ezt meg kell néznie! (videó)

Publikálás dátuma
2015.11.06. 11:46
Lázár "coming outja" nem merülhet a feledés homályába. FOTÓ: Molnár Ádám
Szenzációs ritmusérzékkel vágták össze Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozatait egy klipben, melynek hangzatos címe: "Szétlopták". A videó, amit a Vakkomondor blogon tettek közzé, egy dologra összepontosít: a közvagyon lopására.

Bizonyára mindenki emlékszik még a kancelláriaminiszter jellegzetes mondataira, amikor gyakorlatilag elismerte a közvagyon szétlopását az állami földeladás kapcsán. Október elején a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülésén Lázár úgy fogalmazott: „...eladtuk az összes mezőgazdasági cégünket, rég túl vagyunk a gazdálkodáson. Nem csinálja a magyar állam. Miért? Mert nem tudott gazdálkodni. Mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdaság cégeket. Kinek kell ez a világ? Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét.”

"fideszes lopás" coming outja nem merülhet a feledés homályába, ezért is hasznos a következő videó, ami azoknak is az eszébe vési a miniszter megdöbbentő kijelentéseit, aki eddig nem akarta meghallani azokat. 

Lásd még: Lázár döbbenetes kijelentése - feljelentésre szólít fel a DK

Szerző
Témák
Lázár János