Előfizetés

Visszatérhet a pályára Nagy László

 Kézsérüléséből felépülve jövő vasárnap térhet vissza a pályára Nagy László, a Bajnokok Ligája-ezüstérmes MVM-Veszprém kézilabdacsapatának válogatott játékosa.

A magyar bajnokságban és a SEHA Ligában is címvédő veszprémiek csapatkapitányának kézközépcsontja szeptember 26-án, a Flensburg-Handewitt elleni BL-csoportmérkőzésen tört el.

Mahunka Zsolt csapatorvos a Telekom Sporthír Szolgálatnak elmondta: a jobbátlövő keze mostanra teljesen meggyógyult, a múlt héten már labdás edzéseket is végezhetett - de a test-test elleni küzdelmekben még nem vehet részt -, és november 15-én, a Celje elleni Bajnokok Ligája-találkozón léphet ismét pályára.

Menekültválság - Ausztria szigorítja a szabályokat

December elsejétől léphet életbe, de visszamenőleges hatállyal már november közepétől érvényes lehet a megváltozott menekültügyi eljárás Ausztriában, amely a kérelmezők számára szigorított, meghatározott időszakra szóló menekültstátust biztosítana, valamint a családok egyesítését is határozott feltételekhez kötné.

A belügyminisztérium által kidolgozott terv szerint az időszakos menekültstátust csak korlátozott ideig, az eddigi öt év helyett legfeljebb három évig biztosítanák. Ha ezek után már nem áll fenn a menekültkérelemre jogosító körülmény, kiutasíthatják a menekülteket az országból, ha viszont igen, akkor még két évig meghosszabbíthatnák a dokumentum érvényességét. Amennyiben ezek után sem javul az adott menekült anyaországában a helyzet, a státus határozatlan időre lenne biztosítható.
Az esetleges családegyesítés érdekében a menekültnek jövedelmet, betegbiztosítást, valamint a család elhelyezésére alkalmas szálláshely rendelkezésre állását kell igazolnia.

Azok esetében, akiknél a menekültstátus nem jöhet szóba, csupán úgynevezett kiegészítő védelmet kaphatnak, az új törvény szerint a jelenlegi egy év helyett három év után történhet meg a családegyesítés. A szóban forgó kiegészítő védelem azoknak jár, akik a genfi egyezmény szerint nem tekinthetők menekültnek, azonban számukra az esetleges halálbüntetés vagy más jellegű önkény miatt mégis veszélyes lehet visszatérni a származási országba. A kísérő nélkül érkező kiskorúaknak családegyesítés során nem kell az előírt anyagi feltételeket teljesíteniük.

Ausztriában januártól októberig 63 ezer, míg 2014-ben 28 ezer, 2013-ban 17 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be. A kormány év végéig több mint 85 ezer benyújtott kérelemmel számol.

Kiborult a csempészcigi - Fotók

Publikálás dátuma
2015.11.02. 17:55
MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán
Csaknem tizenegymillió forint értékű csempészcigarettát találtak egy autóban, amely árokba borult az M1-es autópályán hétfőn - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi sajtóirodája.

A közlemény szerint az M1-es autópálya 16-os és 17-es kilométere között felborult, cseh rendszámú személyautóban két ukrán állampolgár utazott, egy férfi és egy nő. A helyszínelő rendőrök 994 karton, adójegy nélküli cigarettát találtak az autóban.

MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán

MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán

A NAV pénzügyi nyomozói lefoglalták a dohányárut, és a két ukrán állampolgárt orgazdaság megalapozott gyanúja miatt kihallgatják. Emellett, a nemzetközi együttműködési lehetőségeket is kihasználva, azonnal megtették a szükséges lépéseket a bűntársak felderítése érdekében.