Előfizetés

Egy elnökjelöltet kizárt a FIFA

Kizárták a korábbi válogatott labdarúgó, a Trinidad és Tobagó-i David Nakhidot a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki posztjáért folytatott versenyből, így már csak hét jelölt van.

A FIFA honlapján szerdán délelőtt megjelent közlemény szerint hét elnökjelölt - Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember; a libériai Musa Bility; illetve az UEFA elnöke, Michel Platini - nyújtott be érvényes jelentkezést a hétfő éjféli határidőig.

A közzétett névsorból kiderül, hogy a trinidadi David Nakhid beadványát nem fogadták el, de ezzel kapcsolatban nem közöltek részleteket. A jelöltté váláshoz a nemzetközi szövetség öt tagszervezetének ajánlására volt szükség. A FIFA etikai bizottsága ellenőrizni fogja a pályázók feddhetetlenségét, ezt követően válnak hivatalosan is a február 26-án esedékes voksolás jelöltjeivé.

A szerdai közlemény részletesen kitér arra, hogy a FIFA ideiglenes választási bizottsága egyelőre nem vizsgálja Michel Platini pályázatát, mert az európai szövetség elnökét az etikai bizottság korábban 90 napra eltiltotta mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Amennyiben a felfüggesztését feloldják, vagy lejár, a testületnek döntenie kell majd arról, hogy a francia sportvezető is jelölt maradhat-e.

Babos továbbjutott Szingapúrban

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte második mérkőzését szerdán a Szingapúrban zajló tenisz WTA-világbajnokságon.

Mint már korábban hírt adtunk róla, versenyzőnk formája az utóbbi időben hagy némi kívánni valót maga után.  Ezért is örömhír, hogy a Vörös csoportba sorsolt duó két szettben, 1 óra 20 perc alatt győzte le a Raquel Kops-Jones, Abigail Spears amerikai kettőst. Mladenovicon nem látszott az első, vesztes meccsen elszenvedett combsérülése, mindketten kiválóan adogattak, így két vereség után harmadjára sikerült felülmúlniuk az amerikai riválist.

"Örülök, hogy megvan az első győzelmünk a vb-n! Nem volt könnyű odaállni a pályára az első meccs után (...) De most nagyon jól játszottam, tudtam húzni Kikit" - nyilatkozta honlapján a 22 éves magyar teniszező.

Az 1/1-es győzelmi mérleggel álló Babosék utoljára a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai duóval csapnak majd össze a csoportkörben, ahonnan az első kettő jut tovább.


Eredmény, páros (a WTA honlapja alapján):

Vörös csoport, 2. forduló:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) - Raquel Kops-Jones, Abigail Spears (amerikai, 6.) 7:6 (7-5), 6:2
később:
Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai, 1.)-Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka (cseh, 7.) 14.00

később, egyes:

Fehér csoport, 2. forduló:

Petra Kvitova (cseh, 4.)-Lucie Safarova (cseh, 8.) 8.00
Garbine Muguruza (spanyol, 2.)-Angelique Kerber (német, 6.) 12.30

Tízparancsolat

1. Én vagyok az Úr, a te miniszterelnököd, aki kihoztalak a kommunizmus házából.
2. Ne legyenek idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képeket, legfeljebb rólam. Ne imádj és ne tisztelj másokat rajtam kívül, mert én féltőn szerető Urad vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkeit a fiakban.
3. Az Úrnak nevét, de főleg tetteit hiába fel ne vedd, mert azt az Úr nem hagyja büntetés nélkül.
4. Megemlékezzél a vasárnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál és vásároljál, de a hetedik nap az Úré, semmi dolgot ne tégy azon, és ne is menj a boltba.
5. Tiszteld atyádat (és anyádat is egy kicsit), hogy hosszú életű legyél a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked az államéból.
6. Ne ölj, a nélkülözők és fagyoskodók meghalnak úgy is, ha nem adsz enni nekik, s fedelet sem a fejük fölé.
7. Ne paráználkodjál, vagy ha mégis, ne tudjanak róla.
8.Ne lopj, ehhez a te Urad jobban ért, majd ő eldönti, kinek mit ad a szajréból.
9. Ne tégy a felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot, elég, ha felolvasod a bíróságon, amit eléd raknak.
10. Ne kívánd a felebarátod házát, se feleségét, se szolgáját, se ökrét, se szamarát. Az Úr úgyis odaadja, amit neked szán. Ha nem kapsz semmit, annyit is érsz.