Már nem Szanyó Károly a Vasas vezetőedzője

Hétfői hatállyal felmentették a munkavégzés alól Szanyó Károlyt, a labdarúgó NB I-ben újonc, s jelenleg utolsó előtti helyen álló Vasas vezetőedzőjét.

"Bár a csapat a nyáron csaknem 30 év után bajnoki címet nyert, és az NB I-ben gyakorlatilag minden mérkőzésre elmondható, hogy optikailag is egy jó szellemben, jó hadrendben felálló csapat futott ki hétről-hétre a pályára, de ki kell mondanunk, hogy ez az eredményességgel nem párosult, nem állt mellénk a szerencse" - mondta a klub honlapjának Vancsa Miklós ügyvezető igazgató. Hozzátette: egyelőre Simon Antal vezeti az edzéseket és felel a szakmai munkáért.

A Vasas eddigi 12 meccséből nyolcat elvesztett az OTP Bank Ligában, s egy döntetlen mellett mindössze három győzelme van. Ez a második edzőmenesztés a mostani idényben: augusztus 19-én a Videotonnál Bernard Casonit ideiglenesen Pető Tamás váltotta, majd október 6-a óta hivatalosan Horváth Ferenc a bajnokcsapat trénere.

Szanyó Károly tavaly január óta irányította a Vasast.

Szerző

Kedvencét figyelmeztette a vörös ördögök edzője

Louis van Gaal, az angol labdarúgó bajnokság, a Premier League harmadik helyén álló Manchester United edzője figyelmeztette a PSV Eindhoventől nyáron igazolt 21 éves támadóját, Memphis Depayt arra, át kell vennie a klub filozófiáját, mert különben baj lesz, és úgy ját, mint előzőleg Angel Di María, vagy Radamel Falcao. 

A két sztár a 2014-15-ös szezonban érkeztek nagy csinnadrattával Manchesterbe, de nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Van Gaal elmondta, néhány játékos valóban nem tud idomulnia klub filozófiájához, de azt nem lehet előre tudni., hogy ki az, ez csak folyamatában derül ki. Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is bízik az ifjú holland tehetségben. Depay remekül játszott első mérkőzésein a vörös ördögöknél, de azóta nem találja formáját. Egyesek szerint sokat bulizik.

Szerző

Falat emelnek Kelet-Jeruzsálemben

A legújabb jeruzsálemi erőszakhullám miatt az izraeli rendőrség falat emel Kelet-Jeruzsálemnél, melynek építését vasárnap kezdték meg. Ez a fal a palesztinok által lakott Dzsabal Mukaber és az izraeli többségű Armon Hanaziv negyedet választja el egymástól. Hossza eléri a 300 métert. Először a hat, egyenként 2 és fél méteres faldarabot hozzák létre.

A palesztin negyedből több alkalommal is köveket, petárdákat és egyéb eszközöket dobáltak az izraeli negyedre. Dzsabal Mukaber két lakója két különböző támadásban kedden három izraelit ölt meg, akikkel aztán az izraeli biztonsági erők végeztek. Szombaton pedig egy 16 éves palesztint lőttek le, akit egy késes támadást követően állítottak meg egy ellenőrző pontnál.

Vasárnap Beér-Seva városánál történt merénylet a helyi buszpályaudvarnál. Három személy halt meg, a merénylő, egy katona, valamint egy férfi, akit tévesen szintén merénylőnek véltek. Legalább hét személy megsérült, köztük rendőrök és polgári személyek. Egy másik gyanúsított állapota életveszélyes, miután egy őr lőtt rá.

Berendelték az izraeli külügyminisztériumba a francia nagykövetet hétfő reggel, mert országa független nemzetközi megfigyelők állomásoztatását javasolta a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél - értesült az izraeli média. Jeruzsálem határozott tiltakozását fejezte ki az ENSZ Biztonsági Tanácsának címzett francia kezdeményezéssel szemben Patrick Maisonnave francia nagykövetnek. Emmanuel Nahson, a külügyminisztérium szóvivője a Háárec című újság honlapjának elmondta, hogy kemény hangvételben zajlott a beszélgetés a nagykövettel, és Izrael hangsúlyozta szembenállását a francia javaslattal.

A fokozódó erőszak megfékezésére szólította fel Izraelt és a palesztinokat az amerikai külügyminiszter hétfői madridi látogatásán, amelynek során javaslatot tett egy Szíriával kapcsolatos külügyminiszteri találkozóra. John Kerry sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy nem lát semmiféle változást a jeruzsálemi Templomhegy státuszával kapcsolatban, azt az Egyesült Államok nem is javasolja, és a status quo fenntartásának jelentőségét Izrael is érti.

Szerző
Frissítve: 2015.10.19. 19:31