Előfizetés

Médiagigászok harca - Friderikusz meglepő stílusban válaszolt Vitraynak

Publikálás dátuma
2015.10.16. 19:36
Forrás: Facebook/Friderikusz
Mi is megírtuk: Vitray nem megy a TV2 vasárnap esti műsorába, ugyanis Friderikusz Sándorral nincsenek jó kapcsolatban. A hazai televíziózás legnagyobb alakja letagadta, hogy ismerné a kereskedelmi csatorna műsorvezetőjét, a Borsnak úgy nyilatkozott: "Ki az a Friderikusz? Nem ismerem." Nos, a showman ezt nyilván nem hagyhatta válasz nélkül. És tényleg.  

"Fridi" - ahogy a Bors írja - ritkán nyilatkozik, ám a lappal kivételt tett.  „Ha valaki, én pon­to­san tudom, ki Vitray Tamás. A ha­­­zai televíziózás egyik leg­­ki­­­­­­­e­mel­­­kedőbb, hanem a leg­ki­emel­­kedőbb alakja. Valóságos művésze volt a mi mesterségünknek. Örülök, és hálás vagyok a sorsnak azért, hogy a kortársa lehetek, és sok mindent tőle tanulhattam el.” - mondta Friderikusz Sándor, elegáns nagyvonalúsággal reagálva Vitray becsmérlő szavaira.  

A lap szerint azonban hiába az - legalábbis az egyik oldalon - visszafogott stílus, a hazai televíziózás két nagy alakja között bizony kiújult a háború. Pedig a konfliktusuk előtt jó néhány évvel még közös produkcióban is dolgoztak. A Hoztam egy milliót! című vetélkedőnek ugyanis "Fridi" volt a producere, Vitray Tamás pedig a műsorvezetője. De Friderikusz Sándor hét évvel ezelőtt, könyve megjelenése kapcsán a Blikknek már azt panaszolta: Vitray kihagyta őt az MTV 50 éves születésnapi sorozatából.

– Vitray lebecsüli a közönségét is, amikor erre a kisszerű lépésre nem ad érdemi magyarázatot. És persze nem mond igazat, hiszen ő is tudja, én is tudom, azért hagyott ki a sorozatból, mert pár hónappal korábban a nálunk dolgozó fiával konfliktusunk támadt, és ő ezt a fiú apjaként – anélkül, hogy megkérdezett volna – így látta megbosszulhatónak. Hát ennyit Vitray objektivitásáról és megkérdőjelezhetetlenségéről – mondta akkor Friderikusz Sándor.

forrás: borsonline.hu

PM: tévút a horvát határzár

A Párbeszéd Magyarország (PM) szerint az újabb határzár ellentétes a nemzetközi egyezményekkel, és nem oldja meg a menekültválságot.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta, a határ lezárása nem csökkenti érdemben a Magyarországra nehezedő migrációs nyomást, csak arra jó, hogy a felelősséget a szomszédos országokra tolják. A szerb határ lezárása után is több menekült érkezett az országba, mint korábban - közölték.

Álláspontjuk szerint elfogadhatatlan, hogy a folyamatban lévő EU-s vizsgálat vége előtt lezárták a horvát határt, ezért a párt felszólította a kormányt, hogy oldja fel a határzárat, és tartsa tiszteletben az emberi jogokat és a nemzetközi szabályokat a menekültválság kezelésekor. Emellett a PM garanciát vár arra, hogy a Fidesz-kabinet betartja a menekültkérelmek befogadásával kapcsolatos nemzetközi jogszabályokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy éjféltől Magyarország lezárja a magyar-horvát zöldhatárt. Közölte: a határátkelőhelyek - szigorított ellenőrzéssel - továbbra is működnek a magyar-horvát határon.

MSZP: a Nemzetbiztonsági Kabinet nem dönthet a határzárról

Az MSZP szerint a horvát határzárral kapcsolatban a kormánynak tisztáznia kell, hogy ki és mi alapján hozta meg a döntést.

Harangozó Tamás, a párt frakcióvezetője, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke szerint a nemzetbiztonsági kabinetnek a magyar törvények alapján nincs jogosultsága a határzárról döntést hozni, mert az csupán a kormány tanácsadó, véleményező testülete. Jogilag nem létező döntést pedig a rendőrség és a honvédség nem hajthat végre.
Álláspontja szerint, ha a kormány a lépésről nem egyeztetett, csak egyoldalúan közölte döntését a környező országokkal, akkor egyedül a kabinetet fogja terhelni minden felelősség, ha a következő napokban a határ mentén elszabadul a káosz és az erőszak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy éjféltől Magyarország lezárja a magyar-horvát zöldhatárt. Közölte: a határátkelőhelyek - szigorított ellenőrzéssel - továbbra is működnek a magyar-horvát határon.