Előfizetés

DK: Polt Péter a Fidesz védőügyvédje

A Demokratikus Koalíció szerint a milánói világkiállítás kapcsán tett feljelentésük ügyében Polt Péter legfőbb ügyész a Fidesz védőügyvédjeként lép fel.

Varju László, a DK alelnöke elmondta, tiltakoznak az ellen, hogy Polt Péter "ügyészi feladatai teljesítése helyett sokadjára is a Fidesz védőügyvédjeként lép fel". Hozzátette: korábban feljelentést tettek a legfőbb ügyésznél a világkiállításhoz kapcsolódó "több száz millió forintos fantomkifizetések ügyében".

Mint mondta, 60 millió forintnál is többet költöttek adófizetők pénzéből olyan filmekre, amelyeket nem mutattak be. Az ügyészi vizsgálat szerint abból, hogy ezeket nem mutatták be, nemcsak arra lehet következtetni, hogy nem készültek el, hanem arra is: azok rendben elkészültek.

Varju László azt mondta: az Orbán-kormány az eredeti 2,3 milliárd forintot kiegészítve több mint 5 milliárd forintot költött el a világkiállítási projektre úgy, hogy annak jelentős részével elszámolni sem tudna.

Kovács Ági a halhatatlanok között

Ötvenezer néző előtt beiktatták az Arizona State University halhatatlanjai közé Kovács Ágnest. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő 2001 és 2005 között volt az egyetemi úszócsapat tagja. 

Kovács Ágnes, akit tavaly a vizes sportokat tömörítő nemzetközi hírességek csarnokába iktattak be, 2005-ben amerikai diplomát szerzett marketing és kommunikáció szakon, valamint végzős hallgatóként az egyetem legmagasabb kitüntetésében részesült négyéves kimagasló tanulmányi és sporteredményei elismeréséül. Az egyetemi úszócsapat tagjaként több egyetemi és NCAA-rekordot úszott, valamint amerikai bajnoki címet is szerzett, 200 yardos mellúszásban pedig jelenleg is ő tartja az egyetemi csúcsot.

"Jó újra itt lenni Arizonában. Nagyon jól telt az a négy év, amikor itt tanultam és úsztam. Felfoghatatlan, hogy milyen gyorsan megy az idő. Nagyon furcsa érzés, hogy amikor hazamentem innen, szinte még kislány voltam, ma meg már egy négyéves kisfiú boldog anyukája lehetek" - mondta az MTI-nek Kovács Ágnes.

"Több kitüntetésben is részesültem az évek során, de ez a mostani azért más, mert egyszerre ismeri el azt a két dolgot, ami mindig is kiemelten fontos volt számomra: a sportban és a tanulásban elért eredményeimet" - tette hozzá.
Kovács Ágnes második diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte közgazdász-szociológus szakon. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen doktori tanulmányait végzi, ahol óraadó is egyben.

Sainz is indulhat az Orosz Nagydíjon

Publikálás dátuma
2015.10.11. 13:20
FOTÓ: Getty Images, Peter Fox
A Toro Rosso spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. a Forma-1-es Orosz Nagydíj harmadik szabadedzésén csapódott a gumifalba. A gyakorlást azonnal leintették, a pilótát pedig kórházba szállították. Már a szombati időmérő előtt a Twitteren üzent, hogy jól van - írja a 24.hu.

Az autosport.com arról számolt be, hogy már az éjszakát sem töltötte a kórházban. Honfitársával, Fernando Alonsóval vacsorázott, aki már a kvalifikáció előtt meghívta őt.

Az FIA orvosi delegáltja, Jean-Charles Piette professzor úgy fogalmazott, a versenyzőt alkalmasnak nyilvánították arra, hogy ott legyen a futamon. Sainz elmondta, fáj egy kicsit a háta és a nyaka, de készen áll a feladatra.

A cikket itt olvashatja!