Előfizetés

Így változik a Népszabadság

Az augusztus elején főszerkesztőnek kinevezett Murányi András a főszerkesztőség felállítása után most bejelentette a Népszabadság megújulási programját - írja az Origo.

A lap két kulcsterületét, a belpolitikát és a gazdasági rovatot összevonták, ez a tartalom lesz a lap első hat oldalán. A Politika és Gazdasági rovat vezetője Cseri Péter lett, aki 1999 óra tagja a szerkesztőségnek, és tavaly október óta a Belpolitika rovat vezetői posztját töltötte be. Az új rovatstratégiát erősíti a napokban kiadóhoz igazolt M. László Ferenc is, aki a HVG-től érkezett.

Van, aki távozik

Ónody-Molnár Dóra a Facebookon jelentette be, hogy kezdeményezett egy beszélgetést a főszerkesztővel, amelyen – szívélyes keretek között – megbeszélték, hogy nem tud azonosulni az átalakítás irányával.

Több publicisztika

A Népszabadság programjának kiemelt eleme a nol.hu újrapozícionálása,a digitális jelenlét növelése. A fejlesztési stratégia középpontjában a nol.hu áll: Murányi András főszerkesztő integrált szerkesztőségével, 30 százalékkal több publikációt céloz meg naponta, valamint erősíti a videós tartalmak gyártását, támogatja a hírszerző csapatok kreatív akcióit és a közösségi média jelenlét növelését is - közölte a cég.

Új munkarend a nol.hu-n

A politikai és a gazdasági területek összevonása mellett ugyanakkor csökken a kultúra rovat létszáma, új munkarend szerint áll fel és bővül a nol.hu csapata, valamint a frissített tartalommal és új rovatokkal jelentkező Hétvége melléklet 2015. október 17-től plusz 4, azaz 16 oldalon szolgálja ki az olvasókat interjúkkal, elemzésekkel, riportokkal, portrékkal és publicisztikákkal - írja a lap.

Újra járható az 52-es út

Megindult a forgalom az 52-es úton, amelyet egy baleset miatt zártak le csütörtökön kora délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hürkecz Zoltán törzsőrmester közleménye szerint rendőri irányítás mellett félpályán megindult a forgalom. A Kecskemét és Solt között történt balesetben kamion ütközött össze egy személygépkocsival. A karambolban többen megsérültek.

Kapcsolódó
Árokba borult egy kamion az 52-esen - Fotók!

PM: Bakondi tényleg a kormány Benny Hill-je

Publikálás dátuma
2015.10.01. 18:25
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója tájékoztat MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Pintér Sándor össze-vissza beszélt és lapított a parlament szerdai Honvédelmi és Rendészeti bizottságának ülésén. A belügyminiszter szerint például a magyar hatóságok idén nem regisztráltak 83 ezer(!) menedékkérőt, de konkrét kérdésemre sem válaszolta meg, hogy miért nem - írja blogbejegyzésében Szabó Tímea, a PM politikusa. 

Teljes mellébeszélés az, hogy ők már uniós országból jöttek, így "feltehetően" regisztrálták őket Horvátországban vagy Görögországban. Mi az, hogy "feltehetően"? Azért van az uniós EURODAC rendszer, hogy annak segítségével 1 perc alatt lehet ellenőrizni, hogy kit regisztráltak, és kit nem korábban. Pintér Sándor tehát beismerte, hogy a kormány hetek óta hazudik, hogy hiszen nem tartja be az uniós előírásokat - így a politikus.

Szabó Tímea azt is írja:

Benny Hill 1983-ban Fotó: John Minihan/Hulton Archívum

Benny Hill 1983-ban Fotó: John Minihan/Hulton Archívum

A meghallgatáson legalább megtudtam viszont, hogy Bakondi György tényleg a kormány Benny Hill-je, ugyanis Pintér szerint is mindenféle felhatalmazás nélkül végzi ámokfutását a magyar médiában, emelve a kormányzati kommunikáció tragikomikus voltát. A PM társelnöke szerint Bakondiról kiderült az is: nem mondott igazat, hogy lefegyverezték volna a horvát rendőröket a határnál. Pintér szerint semmiféle lefegyverezés nem történt, egyszerűen visszakísérték őket a horvát oldalra. Szabó Tímea erről írásbeli kérdésben kérdezte a belügyminisztert, és mint a politikus írja: erre legalább választ kapott.

Aztán megtudtuk azt is: - folytatja a "tudósítást" a képviselő -  Pintér szerint semmi probléma nem volt azzal, hogy súlyosan bántalmaztak és éjszakára bezártak külföldi újságírókat a röszkei incidensnél. Hiába idéztem a sajtószabadságról szóló törvényt, miszerint újságírót még akkor sem lehet felelősségre vonni ilyen helyzetben, ha jogsértést követ el (jelen esetben határátlépést, miután a határon folyó incidensről közvetítettek), a belügyminiszter szerint a rendőr nem tudhatja, hogy ki újságíró, ki nem egy ilyen helyzetben, és különben is, miért nem regisztrálták magukat. Akkor vajon hogy kerül gumibot annak az újságírónak a közelébe, aki nyilvánvalóan nem támad? És hogy nem lehet felismerni, ha valakinél TV kamera van, mint ahogy volt az a lengyel és a szerb stáboknál, akiket a felvételek alapján megvertek. És hogy nem derül ki egész éjszaka a börtönben, hogy ők újságírók? - világít rá a csúsztatásokra logikai buktatókra Szabó Tímea a Honvédelmi és Rendészeti bizottság szerdai ülésén elhangzottakkal összefüggésben. 

Az ülésen egyébként a belügyminiszter drámai szavakkal indokolta a magyar-szerb határszakaszra elrendelt részleges határzár szükségességét, mondván: a szabadság forgott kockán.  A miniszteri beszámolót Vadai Ágnes, a DK politikusa is összevisszának, illetve hektikusnak minősítette.  A fenti blogbejegyzés írója, Szabó Timea a távirati irodának az ülés után nyilatkozva jelezte: továbbra sem lehet kapni érdemi információt a kormánytól arról, hogy mi folyik a szerb és a horvát határszakaszon. A kormánynak be kell fejeznie "az állandó mellébeszélést", és egyenes választ kell adnia a kérdésekre.