Előfizetés

Magyar éremeső a maratoni kajak-kenu vb-n - Fotógaléria

Publikálás dátuma
2015.09.11. 18:23
FOTÓK: Szalmás Péter/Népszava
Lakatos Zsanett nyerte a női kenu egyesek versenyét – Takács Kincsőt megelőzve – a győri maratoni kajak-kenu világbajnokság nyitónapján. Ezzel történelmi győzelmet aratott, ugyanis a női kenu most szerepel először a programban.   A fő képre kattintva galéria nyílik!

Az ifjúsági versenyekben is kettős hazai siker született: a kajak egyeseknél az élen Sólyom Dóra zárt Pető Réka Dominika előtt. A junior női kenusoknál Bónyai Regina szerzett még egy ezüstöt.

A 23 éven aluli női kajakosok egyes versenyét a címvédő Kiszli Vanda nyerte közel negyven másodperccel. „Nehéz egyedül végigmenni a pályán, de a partról tájékoztattak, hogy mekkora az előnyöm. Nem volt egyszerű kezelni az esélyesség terhét” – mondta a 21 éves Kiszli. Az ifjúsági férfi kenusoknál portugál győzelem és két magyar érem született: Joao Amorim Koleszár Zoltánt és Laczó Dánielt megelőzve végzett az élen. „Tudtam, gyors versenyző, de azt nem, hogy a maratoni távot mennyire bírja. Mit mondjak… Nagyon bírta” – méltatta ellenfelét Koleszár az ezüstérme megszerzése után.

FOTÓK: Szalmás Péter/Népszava