Sastin megszenvedett a negyeddöntőért

Az 58 kilogrammban szereplő Sastin Marianna második meccsét is megnyerte, így bejutott a legjobb nyolc közé a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, s már csak egy győzelemre van az ötkarikás kvótától.

A 2013-as világbajnok Sastin első meccse a vártnál talán könnyebb volt, a második viszont a reméltnél sokkal nehezebb a norvégok mindössze 18 éves kadet világ- és Európa-bajnoka, Grace Bullen ellen.

A négyszeres vb-érmes magyar első meccséhez hasonlóan ezúttal is óvatosan kezdett, olyannyira, hogy másfél perc után meg is intették. Mindez a szabadfogású szabályok szerint azt jelentette, hogy Sastinnak fél perce volt arra, hogy akciót csináljon. Ő mindent meg is tett, ám a rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkező, szudáni származású Bullen kiválóan állta a sarat, s kitolta a szőnyegről a magyart (0-1).

Sastin a második szakaszban egyre gyakrabban tudott jól összefogni ellenfele hóna alatt és tarkója mögött, s két perccel a vége előtt gyönyörűen rántotta le Bullent és ment mögé (2-1). Az akció láttán kicsit megnyugodott a magyar tábor, mert úgy nézett ki, hogy a fiatal norvég ereje elfogyott, ám ez még korántsem volt így, Bullen ugyanis egy gyors lábra támadás után megcsinálta a mögé kerülést, amivel visszavette a vezetést (2-3). A norvég szívóssága némileg meglepő volt talán, de a tapasztalt magyar nem esett kétségbe, derékra ment, majd nagy lendülettel kitolta riválisát (3-3), kevéssel később pedig megint mögé került, s fél perccel a vége előtt 5-3-ra vezetett. A hajrára Bullen minden erejét mozgósította, ám egy kitolással már csak faragni tudott hátrányán (5-4).

Sastin Marianna ezzel negyeddöntős, s már csak egy siker választja el az olimpiai kvótaszerzéstől, ugyanakkor az elődöntőbe jutáshoz egy szinte megoldhatatlannak tűnő feladat vár rá: a japánok háromszoros olimpiai és kilencszeres világbajnokát, Icsó Kaorit kellene vernie.

Szerző

Nem lett bajnok a Veszprém

Publikálás dátuma
2015.09.10. 23:05
FOTÓ: NÉPSZAVA
Hosszabbítás után 28-27-re kikapott az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a Füchse Berlintől a katari klubvilágbajnokság fináléjában.

A találkozó magyar szempontból nem kezdődött jól, a berliniek három góllal is vezettek, végül a szünetre 15-13-as német vezetéssel vonulhattak a csapatok. A folytatásban nagyobb fokozatra kapcsoltak Nagy Lászlóék, s hihetetlen izgalmas mérkőzésen a rendes játékidőben döntetlen született (24-24), így következhetett a hosszabbítás, ami nem a magyaroknak kedvezett. A harmadik helyet a BL címvédő Barcelona szerezte meg. A bronzmérkőzésen az ausztrál Sydney University csapatát győzték le 30-20-ra.

Szerző

Kiderült, mi okozta Bitter Sándor halálát

Publikálás dátuma
2015.09.10. 22:25
A kép a Man-szigeti TT-n készült. FOTÓ: Ian Walton/Getty Images
Egy félrenyelt falat okozhatta Bitter Sándor vesztét - írja a Bors. A gyorsasági motorosra kedden este a párja talált rá az ágyban, de már nem lehetett segíteni rajta.

Ahogy a Népszava is beszámolt róla: a 44 éves  többszörös magyar bajnok gyorsasági motorversenyző váratlanul halt meg kedd este. Bitter a hosszú távú, úgynevezett endurance világbajnokságon több alkalommal is pontszerző volt, a világ leghíresebb és legveszélyesebbnek tartott utcai versenyén, a Man-szigeti TT-n pedig öt alkalommal - legutóbb tavaly - vett részt.

– Fel sem fogtam, mi történt, hiszen néhány napja beszéltem vele – mondta Kelemen Krisztián, Bitter csapatfőnöke a H-Moto Teamnél. – Éppen a Macau GP-indulásról beszélgettünk, s most azzal hívott fel a párja, Gabriella, hogy meghalt Sanyi. Az első feltételezések szerint az okozhatta a halálát, hogy az ágyban evett, és a torkán akadt falattól megfulladt. Amikor később rátalált a barátnője, már nem lehetett segíteni rajta, meghalt. Pedig most kezdett rendeződni igazán az élete, lassan a végéhez érkezett a régen megkezdett lakásfelújítása, és gőzerővel készült a macaui futamra - számolt be a tragikus halálesetről a bulvárlap.

Szerző
Frissítve: 2015.09.10. 22:54