Előfizetés

Féltékenység miatt fogott pisztolyt két emberre

Előzetes letartóztatásba helyezett a Miskolci Járásbíróság egy férfit, aki ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás, mert pisztolyt fogott volt párjára és új barátjára - közölte a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese.

A féltékeny gyanúsított szeptember elsején megjelent a sértetteknél és pisztolyt fogott rájuk. Beterelte őket a lakásba, és követelte, hogy számoljanak be a kapcsolatukról. Amikor csőre töltő mozdulatokat tett a pisztolyon, a hüvely kivető nyílásából három lőszer kiesett. Az egyik sértett - amikor látta, hogy a férfi a pisztollyal van elfoglalva - elővette a mobiltelefonját és hívta a 112 segélyhívót.

Ezt észrevette a gyanúsított, a pisztoly csövét a sértett mellkasára szegezte, meghúzta a ravaszt, de a pisztoly nem sült el. Ekkor a gyanúsított és a sértett is felállt, előbbi ismét lőtt volna, de a pisztoly ezúttal sem sült el. Ettől a gyanúsított még idegesebb lett, a pisztoly markolatával kétszer fejen ütötte a sértettet, akinek ennek következtében erősen vérzett a feje - tette hozzá a törvényszék elnökhelyettese.

A férfi ezután a nő halántékához szorította a fegyvert, amelyből ekkor is kiesett egy golyó. A sértettek folyamatosan próbálták nyugtatni a férfit, és nagy nehezen elérték, hogy ne fogja rájuk a pisztolyt. Végül a gyanúsított kezet nyújtott a sértettnek, bocsánatot kért, majd távozott.

De mi történt Budaörsön? Öt hétvégi ház gyulladt ki (fotók!)

Publikálás dátuma
2015.09.07. 10:04
MTI Fotó: Lakatos Péter
Öt, különböző méretű épületben keletkezett tűz a Pest megyei településen. A lángokat a tűzoltók eloltották, de a helyszíneken jobbára csak a romok maradtak. Az ügyben megkezdődött a vizsgálat, erős a gyanú az "idegenkezűség"-re.  
MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Kábítószer fogyasztása miatt halhatott meg egy férfi

Egy debreceni férfi meghalt, három társa életveszélyes állapotban van, miután feltehetően kábítószert fogyasztottak - közölte a hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap este.

Mint írták, a mentőszolgálat munkatársai vasárnap reggel jelentették be a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletén, hogy egy debreceni ingatlanban egy férfi holttestét találták, három eszméletlen, életveszélyes állapotban lévő férfit pedig kórházba vittek a házból. Hozzátették: a rendelkezésre álló adatok szerint a négy férfi feltehetően kábítószert fogyasztott.

A rendőrség debrecen-bánki otthonában elfogta azt a 30 éves férfit, aki a gyanú szerint a kábítószergyanús anyagot eladta a négy férfinak, ellene kábítószer-birtoklás és kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. 

A férfi a rendőrség feltételezése szerint több fogyasztónak is adott el a fehér színű kábítószergyanús porból, ezért azt kérik, hogy aki fogyasztott a szerből, vagy tud olyanról, aki fogyasztott belőle, haladéktalanul forduljon orvoshoz és hívja a központi segélyhívó számok valamelyikét.