Előfizetés

Magyar-román - A szünetben is balhéztak az ultrák

Publikálás dátuma
2015.09.05. 00:28
MTI FOTÓ: Czeglédi Zsolt
 A magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés szünetében is összecsaptak a rendőrökkel az ultrák, a Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton.

A huligánok kövekkel, üvegekkel, téglákkal dobálták meg a rendfenntartókat, de megtámadtak megkülönböztető jelzéssel ellátott autókat is.

A rendőrök ismét könnygázt, később vízágyút vetettek be; utóbbival a Planetárium elé próbálják visszaszorítani a csoportot. Az akcióban a lovasrendőrség is részt vesz.

A huligánok közül hárman megsérültek, őket a mentők vitték el.

Kiürült a bicskén veszteglő vonat

Az esti órákra kiürült a bicskei vasútállomáson több mint egy napja veszteglő, menekültekkel teli vonat.

Pár óra alatt összesen körülbelül 430-an szálltak le és mentek önként busszal a bicskei vasútállomásról a város menekülttáborába. Délután fél hat körül 51 ember, köztük sok nő és kisgyerek - szállt fel az őket a táborba szállító buszra. A csoportnak rohamfelszerelésbe öltözött rendőrök álltak sorfalat. Egy órával korábban egy másik, körülbelül harminctagú csoport indult a táborba a pályaudvarról. Később többen követték példájukat.

Egymást ütik a román szurkolók

Publikálás dátuma
2015.09.04. 22:23
MTI FOTÓ: Czeglédi Zsolt
Verekedés tört ki a román drukkerek szektorában a 20.45-kor kezdődő, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

A vendégszurkolók egy kisebb csoportja összeverekedett, ahogy arra már Bukarestben is volt példa. Az incidenst követően a rendőrök nagy létszámban bevonultak a szektorba, egyelőre csak "farkasszemet néznek" a román ultrákkal.