Kilencéves gyereket ütött el egy busz

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba Zalaegerszegen egy kilencéves kisfiút, akit autóbusz gázolt el egy kereszteződésben - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A fiút a Göcseji út és az Ady Endre utca kereszteződésében lévő gyalogátkelőhelyen, egyelőre ismeretlen körülmények között ütötte el az autóbusz. A gyereket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Zala Hírlap online kiadásának helyszíni információi szerint a fiú rollerrel volt, és a neki szóló tilos jelzés ellenére hajtott a gyalogátkelőhelyen a helyijáratú busz elé.

A mentők a helyszínen szívmasszázst alkalmaztak az eszméletlen fiúnál, aki életveszélyes koponyasérülései miatt ezt követően a Zala Megyei Kórház gyermekintenzív osztályára került.

Szerző

Halálra gázolt egy nőt a HÉV

Halálra gázolt a HÉV egy nőt Szigetszentmiklóson, a Fürdő utcai átkelő közelében kedd délután - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a gázolás a nyílt pályán történt. Dunaharasztitól a gyártelepi megállóig a szerelvények nem közlekednek, pótlóbuszokkal szállítják az utasokat.

Szerző

Megszüntették a gázszivárgást Egerben

Visszatérhettek otthonukba a lakók Egerben, ahol kedden kora délután egy munkagép átvágott egy húsz centiméter átmérőjű gázvezetéket - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tájékoztatásuk szerint a gázvezeték megrongálása miatt 224 embert kellett kikísérni a baleset körüli kétszáz méteres biztonsági zónából, a kiürítés két iskolát és egy óvodát is érintett. Az emberek azzal a megkötéssel térhettek vissza otthonukba és az intézményekbe, hogy folyamatosan szellőztessék a helyiségeket és ne nyissák meg a gázkészülékek csapjait.  A gázszolgáltató hozzálátott a vezetékszakasz kijavításához, jelenleg mintegy százötven fogyasztási helyen szünetel a szolgáltatás.

Szerző