Előfizetés

Nem Petrás miatt lépett vissza a Muzsikás

Hirtelen jött betegség, nem pedig a Petrás Mária körüli botrány miatt mondta le a részvételt a Muzsikás Együttes a Zsidó Kulturális Fesztiválon – állítja a rendezvény művészeti vezetője, Böjte József.

Az igazság Petrás Mária ügyében – ezzel a címmel foglalta össze Böjte József mindazt, amit fontosnak tart a Muzsikás Együttes és Petrás Mária szereplésével kapcsolatban. Írását teljes terjedelmében közli a nol.hu.

A művészeti vezető egyebek között ezt írja:

"Amikor először felmerült, hogy Petrás Mária olyan rendezvényeken szerepelt, amelyek politikai jellege miatt közönségünk felháborodott, és elutasították a Dohány utcai zsinagógában való szereplését, megkérdeztük a zenekar képviselőjét, igaz-e a hír, mert akkor le kell mondanunk a művésznő fellépéséről. Képviselőjük nem tudott ezekről és nem hitte, hogy megtörténtek volna. Biztosított Petrás Mária ártatlanságáról."

"Pár nappal később konkrét bejelentést kaptunk a művésznő két olyan szerepléséről, amelyek számunkra már nem voltak tolerálhatóak. Az egyik a hírhedt ifj. Hegedűs Loránt által szervezett rendezvény, a másik a Wass Albert Maratonon való szereplés volt. Azóta kaptam dokumentumot a Magyar Szigeten 2003-ban Wass Albert műsorával történt fellépéséről is, amire a művésznő nem emlékezett."

"...két nap múlva a zenekar bejelentette, hogy egyik kiváló tagja kórházba került, ezért legnagyobb sajnálatukra nem tudnak eleget tenni a szerződésben vállalt kötelezettségüknek, így a koncert elmarad. Kérésükre, személyiségi okok miatt a részletekről nem adhatunk további tájékoztatást."

A teljes cikket itt olvashatja!

Újra Pozsonyi Piknik!

Publikálás dátuma
2015.08.27. 15:40
A tavalyi jó hangulat Fotó: Népszava
A Pozsonyi Piknik Egyesület idén is megrendezi Újlipótváros ünnepét, a Pozsonyi Pikniket. Az idei rendezvény nemcsak azért különleges, mert immár a hetedik lesz, hanem azért is, mert idén új, nagyobb, tágasabb helyszínen kap helyet, mégpedig az Újpesti rakparton, a Jászai Mari tértől egészen a Szent István parkig. Sőt, közkívánatra idén még a Szent István parkot is piknikesítik egy kicsit.

Idén a Jászai Mari térnél, háttal a hídnak áll majd a nagyszínpad, míg a Radnóti Miklós utcában egy kamaraszínpad lesz, mely a kisebb produkcióknak és bemutatkozásoknak ad majd lehetőséget. Mind a két színpad 10.00-22.00 között szórakoztatja a Piknik közönségét. A Pikniken nemcsak az Újpesti rakparton, hanem több keresztutcában is szórakozhat majd a közönség. Az úgynevezett tematikus utcák mást és mást kínálnak a látogatóknak.

• a Katona József utcában meleg és hideg ételt ajánlanak a vendéglátósok
• a Radnóti Miklós utca a színházaké
• a Szent István park déli külső oldalán az édesszájúakat várják
• az "Emlékezés utcájává" a Balzac utca alakul át, a gyerekutcát pedig a Szent István park keleti oldalán találják
• az Újpesti rakpart nagyszínpadánál lévő standoknál az exkluzív italok kapnak helyet
• az Újpesti rakpart 170-es pozíciója a NÉPSZAVA SÁTOR

7. Pozsonyi Piknik
A dátum:  2015. szeptember 5., szombat 10.00-22.00
Fontos információ:  Népszava sátor - Újpesti rakpart, a Katona József utca és a Raoul Wallenberg utca között.
A Piknik alatt előfizetési akcióval, Emléklap rendelési lehetőséggel, relikviák árusításával várjuk Olvasóinkat!

Robbanás, súlyos sérülttel a Richter Gedeon gyógyszergyár területén (fotók!)

Publikálás dátuma
2015.08.27. 13:46
A tűzoltók egy időre százméteres sugarú körben lezárták az érintett területet. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Robbanás történt a Richter Gedeon gyógyszergyár X. kerületi, Gyömrői úti telepén. Egy munkás súlyosan, egy másik könnyebben sérült meg, amikor egy tartály bontása közben csütörtökön tűz keletkezett a budapesti telephelyen - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A közlemény szerint  csütörtök reggel 8 óra után a társaság budapesti telephelyén, egy külső cég által végzett tartálybontás során tűz keletkezett. A cég saját tűzoltósága, majd a hozzájuk csatlakozó Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai eloltották a tüzet. A sérülteket a mentők kórházba vitték, a környezetet vagy az emberi egészséget veszélyeztető vegyi anyag nem került sem a levegőbe, sem pedig a talajba.

A baleset vizsgálatát az érintett hatóságok és a társaság illetékesei megkezdték. A történtek a Richter termelési tevékenységét nem érintik, az anyagi kár nem jelentős - tartalmazza a közlemény.

A területzár feloldása után a helyszínen dolgozó 90 munkás visszatérhetett munkahelyére.