Előfizetés

Karakas és Ungvári is hetedik a cselgáncs-vb-n

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig és a 73 kilós Ungvári Miklós egyaránt hetedikként zárt az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság szerdai napján.

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Karakast az olasz Giulia Quintavalle, a kolumbiai Yadinis Amaris és az osztrák Sabrina Filzmoser legyőzése után az olimpiai második, vb-bronzérmes és Európa-bajnok román Corina Caprioriu állította meg a negyeddöntőben. A bronzéremig tartó vigaszágon az olimpiai harmadik Marti Malloy következett a riói kvalifikációs rangsorban tizedik magyar számára. A világranglistán ötödik amerikai cselgáncsozó előzőleg 3-0-ra vezetett kettejük különpárharcában, legutóbb júniusban a budapesti Grand Prix bronzmeccsén verte meg őt.

A negyedik csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor az amerikai vazaarit érően átforgatta magyar ellenfelét, aki a hátralévő időben már nem tudott fordítani. "Hédinek most is fáj a térde, és a felkészülés során is zavarta. Keresztszalagja nincs, ráadásul a belső oldalszalag is megsérült. Otthon megbeszéljük, hogy vállalja-e a műtétet, ami legalább féléves kihagyást jelentene" - nyilatkozta az MTI-nek edzője, Toncs Péter. "Ezzel a 144 ponttal picit feljebb lép a tizedik helyről, de ha most kiesik egy időre, mögötte is jó dzsúdósok kopogtatnak a kvótáért. Most bemehetett volna a négy közé, a román ellen a végén egy kis kihagyáson múlt."

Miután kifújta magát, Karakas úgy összegzett, hogy formán kívül, szívvel-lélekkel küzdötte végig a napot, és a hosszabbításos meccsek sokat kivettek belőle. "Egyelőre elég mérges vagyok magamra a Caprioriu elleni meccsért, ahol kevéssel a vége előtt estem egy vazaarit. Ezt elrontottam. Otthon eldöntjük, hogy hogyan tovább. 2012-ben már volt egy ilyen térdműtétem, nagyon nehéz volt utána visszajönni..."

A nőknél súlycsoportonként a világranglista első 14, a férfiaknál az első 22 cselgáncsozó szerez olimpiai kvótát. Az olimpiai második Ungvári az izraeli Tohar Butbul, a portugál Andre Alves és a fehérorosz Aljakszej Ramancsik legyőzése után, a negyeddöntőben kikapott a címvédő japán Nakaja Rikitől. A vigaszágon negyedik vb-bronzára hajtó ceglédi dzsúdósra a mongol Odbayar Ganbaatar várt, aki a meccs derekán jukót kapott egy dobásra, onnantól pedig intésekkel kihúzta a hátralévő időt. A háromszoros Európa-bajnok Ungvári - aki egy korábbi ütközés miatt nagy monoklival és fejkötéssel küzdött - többször is jelezte, hogy riválisa szabálytalanul lábra fog, amiért leléptetés jár, de a bíró másként látta a történteket.

A találkozó után a világranglistán nyolcadik magyar dzsúdós és edzője, Bíró Tamás dühösen csak annyit mondott, hogy az előző napokban ennél kisebb vétségekért is kizártak versenyzőket. Csütörtökön a 81 kilós Csoknyai László és Krizsán Szabolcs, valamint 63 kilogrammban Szabó Franciska szerepel Asztanában.

Nem jár a 61-es villamos holnaptól

Csütörtöktől vasárnapig pótlóbuszok szállítják az utasokat a 61-es villamos északi vonalán, Hűvösvölgy és a Déli pályaudvar között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

A közlemény szerint a 61-es villamos új ideiglenes végállomásának előkészítő munkáit végzik, ezért van szükség a pótlásra. A járat déli ágán nem változik a közlekedési rend, a villamosok továbbra is a Széll Kálmán téri ideiglenes végállomás és a Móricz Zsigmond körtér között járnak.

Hozzátették, hogy a Hűvösvölgy felől, az északi ágon érkező 61-es villamos Széll Kálmán téri végállomását áthelyezik a tér Margit körút felőli oldalához, a 4-es és a 6-os villamos végállomása melletti vágányhoz, ezáltal jelentősen csökken az átszállási idő.

A BKK tájékoztatása szerint a vágányépítési munkák miatt forgalomkorlátozás is lesz: a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán tér előtti szakaszán, a tér felé vezető oldalon a villamosvágány melletti forgalmi sávot lezárják. Ezért a Széna tér felé ideiglenesen csak egy sávon lehet majd haladni. A Krisztina körút irányába vezető második jobbra kanyarodó sáv pedig lerövidül, ezért itt torlódásra kell számítani - írták. 

További információ a BKK honlapján, a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon olvasható.

Botka Lászlót hülyézi a Válasz.hu

Publikálás dátuma
2015.08.26. 15:26
Botka László/Népszava
Jáááj, megszólalt menekültügyben a Magyar Baloldal Legnagyobb Ígérete! - Ezzel a címmel jelent meg írás a Válasz.hu-n, és ezt szöveghűen adtuk vissza, jáááj-ostul, mindenestül. 

Nos igen, valóban tapasztalható némi nyárvégi pangás hírfronton, a médiumok a legapróbb információmorzsát is fölkapják, mint egy éhes galamb a Blahán, de azért valami kis színvonalat, méltóságot tarthatna egy ilyen sokak által kedvelt, méltán elismert, Borókai Gábor főszerkesztette-lapigazgatta lap. Aminek online felületén most a következő szöveg olvasható. (módosítás nélküli közlés jön)

Bréking!!! Kiderült, hogy miként kezelné a bevándorlás-problémát Orbán Viktor egyik legesélyesebb kihívója. Köszönjük, leülhet, egyes. Tudják, van az MSZP, és van ennek a pártnak egy polgármestere, akire a magyar baloldal – immár hagyományosan – lehetséges Orbán-kihívóként tekint, hisz’ annak ellenére, hogy szoci, fiatalnak és dinamikusnak látszik. A szegedi városvezető Botka Lászlóról van szó. Nos, tegnap ízelítőt adott abból, hogy mit tenne menekültügyben, ha esetleg ő lenne a magyar kormányfő. A Facebookon nyilvánult meg, hol máshol. Mi, itt a Válasz.hu-nál még hálásak is lehetnénk neki, hiszen a „miniszterelnök-jelölti” expozéja alatt a mi GYODA-kritikus cikkünket osztotta meg, azaz olvasók tömegét toloncolta hozzánk. Mégsem vagyunk hálásak neki, mert abból, hogy mi bíráljuk a gyorsan telepíthető drótakadályt, és ő ezt diadalittasan megosztja, még nem következik, hogy alkalmas lenne államférfinak. ( itt némi logikai bukfenc... de sebaj)

(...) 

Érdekelne, hogy Botka László vajon egyszer is feltette-e azt a kérdést magában, hogy mi lesz az agyonoltott Európával és Magyarországgal, ha hirtelen más egészségügyi kultúrából érkező, más típusú betegségeket hordozó, kötelező védőoltásokról hírből sem halló tömegek szakadnak rá. Van olyan, hogy „szerves” bevándorlás, amikor néhányan átosonnak Európa keleti felén, és megérkeznek a boldog Nyugatra. És van a „szervetlen” népvándorlás, amikor évi több százezer ember jelenik meg a határainkon és használja először tranzitzónának, majd a nyugati szigor beállta után letelepedési célpontnak Magyarországot. Utóbbi egyelőre nem valóság, de egy politikusnak – még ha baloldali is – talán érdemes számolnia ezzel a forgatókönyvvel, mielőtt hülyét csinál magából a Facebookon.

Hát végül jöjjön az a "dolgozat", amit a Válasz.hu leülhet, egyes-re értékelt, és nem bírt ellenállni egy kis hülyézésnek sem, csak úgy lendületből. 

"Ez van! Az óriási menekülthullám egész Európa számára óriási kihívás, nálunk egyetlen migráns sem akar letelepedni, csak átvonulnak az országon néhány óra alatt, kárt,veszélyt és bajt nem okoztak. Az lenne az érdekünk, hogy közös európai, nemzetközi megoldás szülessen erre a valódi problémára! A Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja az ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért "dobtak ki" sok tízmilliárdot teljesen hasztalan "új vasfüggönyre". A valódi baj az, hogy ezzel a politikával csak akadályozzák a hatékony, közös európai fellépés esélyét, pedig az lenne az igaz magyar érdek! (Ja, és addig se a botrányos, mindent lenyúló kormányzásukról szólnak a hírek. Mindent feláldoznak a hatalomért!) Remélem, egyre többen megértik ezt, hajrá Új Magyar Európai Köztársaság!" (Botka László/Facebook)