Előfizetés

Öttusa Eb - Ezüstérmes a magyar férfi váltó

Ezüstérmet nyert a Harangozó Bence, Málits István páros az angliai öttusa Európa-bajnokság férfi váltó versenyében.

A magyarok hatodikak voltak a 2x100 méteres úszásban, majd a vívásban is, a lovaspályán viszont hibátlanul, mindössze egy másodperces időtúllépéssel mentek végig, ezzel összesítésben a hatodik helyről a negyedikre léptek előre. A lövészetekkel kombinált 4x800 méteres futásban Harangozó némileg felzárkózva az előtte indulókra stabilan őrizte a negyedik helyet, majd Málits - aki korábban még nem indult sem Eb-n, sem vb-n a felnőttek között - remek futással két pozíciót előre tudott lépni.

A versenyt az ukránok nyerték, míg a bronzérem az olaszoknak jutott.

Két magyar bronz parakenuban

Publikálás dátuma
2015.08.19. 20:38
Suba Róbert MTI FOTÓ: Kovács Tamás
Suba Róbert és Geri Dániel egyaránt bronzérmet szerzett a szerdai paradöntők során a milánói kajak-kenu világbajnokságon.

Előbbi versenyző a VL1 sérültségi kategóriában lett harmadik, míg utóbbi a VL3-ban, egyformán 200 méteren.

A parakenuban a V a kenut, a K pedig a kajakot jelöli. Az 1-es sérültségi kategóriába tartozók csak a karjukat tudják használni versenyzés közben, a 2-esben a karjuk mellett a törzsüket is, és minimális lábmunka is megengedett, míg a 3-asban indulók a törzsük és a karjaik mellett a lábukat is tudják használni.

Geri Dániel MTI FOTÓ: Kovács Tamás

Geri Dániel MTI FOTÓ: Kovács Tamás

A parakenu 2010 óta hivatalos versenyszám a kajak-kenu világbajnokságon, s 2016-ban, Rióban már a paralimpia műsorában is szerepelni fog.

Räikkönen marad a Ferrarinál

Publikálás dátuma
2015.08.19. 19:55
FOTÓ: Getty Images, Mark Thompson
Kimi Räikkönen jövőre is a Ferrari pilótájaként versenyez a Forma-1-es világbajnokságban - írja a hvg.hu.

A 35 éves Räikkönen tavaly nyáron tért vissza a csapathoz, de egyelőre nem tudott jelentősebb eredményeket felmutatni, éppen ezért már többször lehetett hallani a távozásáról - olvasható a hvg.hu oldalán.