Előfizetés

Baleset Szolnoknál - Teljes útzár a 4-esen

Két személygépkocsi ütközött hétfő délután a 4-es számú főút 97-es kilométerszelvényél Szolnok külterületén, a balesetben öt ember megsérült, az útszakaszon teljes útlezárás van érvényben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két személygépkocsi eddig ismeretlen körülmények között ütközött az adott útszakaszon. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését, a forgalmat mindkét irányból Szolnok belterületén át terelik.
Az MTI információi szerint egy súlyos és négy könnyű sérültje van a balesetnek.

Burcsa Győző távozott a Videotontól

Burcsa Győző fehérvári klubigazgató felajánlotta lemondását a Vasastól elszenvedett hétvégi bajnoki vereséget követően, amelyet a Videoton labdarúgócsapatának vezetése hétfőn elfogadott.

"A bekövetkezett eredmények a labdarúgásban természetszerűleg megoldást igényelnek" - írta közleményében Burcsa, aki tagja volt az UEFA Kupa döntőjébe jutott székesfehérvári együttesnek 1985-ben és tavaly májusban nevezték ki klubigazgatónak.

Burcsa szerint a "játékosállomány változását" nem tudták megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradás alakult ki. Úgy vélte, megbízatása kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtak, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudták megtenni.

"Az elmúlt időszak alatt minden, a klub számára fontos döntésemet a klub vezetősége egyetértésével hoztam meg. Ezen döntések adták munkám irányvonalait. A szakmai munka minősége az edző felelőssége, s a klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott" - írta Burcsa, aki leszögezte, büszke arra, hogy részese lehetett a Videoton FC második bajnoki címének.

A klubnál június 11-én a francia Bernard Casoni lett a vezetőedző a spanyol Joan Carillo helyett.

A Videoton számára nagyon rosszul kezdődött az idény, ugyanis kikapott a Ferencvárostól a Szuperkupában, míg az OTP Bank Ligában öt forduló alatt mindössze egyszer nyert, négyszer pedig kikapott. A Bajnokok Ligája-selejtező 3. körében pedig a fehérorosz BATE Boriszov búcsúztatta, így az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában a lengyel Lech Poznan együttesével küzdhet meg a főtáblára jutásért.

Bemutatták Dzsudzsákot a Bursaspornál

Publikálás dátuma
2015.08.17. 16:20
Dzsudzsák itthon, a telki edzőtáborban. FOTÓ Népszava
Hétfő délután bemutatták Dzsudzsák Balázst új klubjánál, a török Bursaspornál: a magyar válogatott futballista a Bursasporda tudósítója szerint négyéves szerződést írt alá.

Török sajtóértesülések szerint a klub 1,6 millió euróért vásárolta meg a Dinamo Moszkvától a középpályást, akit még decemberig kötött a szerződése az orosz fővárosba. Információk szerint Dzsudzsák évi 1,7 millió eurót keres majd, valamint pályára lépésenként további 5000 euró jár neki.

"Salam aleikum" - köszöntötte muszlim szokás szerint Dzsudzsák a sajtótájékoztatón résztvevőket, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a klubhoz szerződjön. Hozzátette, alig várja már, hogy a Bursaspor új stadionjában először pályára lépjen. A sajtótájékoztatóra a csapat szurkolóinak egy csoportja is bejutott, ők hangosan éltették a magyar játékost.

A 69-szeres válogatott Dzsudzsák 2008-ig a Debrecen játékosa volt, majd a PSV Eindhovenben szerepelt három éven át. Oroszországba előbb 2011-ben az Anzsi Mahacskalához igazolt, majd egy évvel később a Dinamo Moszkvához került.
A Bursaspor 2010-ben bajnok volt Törökországban, az előző idényben pedig a hatodik helyen zárt.