Brutális felvétel került elő a vegyi üzemi robbanásról - Videó!

Publikálás dátuma
2015.08.14. 12:07
FOTÓ: TPG/Getty Images
Egy angol nyelven beszélő férfi készített brutálisan látványos videót a tiencsini ipari parkban történt robbanásról. Az első kisebb robbanásokat egy nagyobb és egy igazán hatalmas követte, amitől megijedve a pár kimenekült az épületből.

Korábban írtuk: Több mint 60 ember, köztük 12 tűzoltó meghalt, és 701 sérültet - sokuknak életveszélyes az állapota - kórházba kellett szállítani az után a nagy erejű robbanássorozat után, amely az észak-kínai Tiencsin városban történt nem sokkal szerda éjfél előtt. Egy veszélyes vegyi anyagokkal foglalkozó cég raktára gyulladt ki a kínai kikötőváros ipari negyedében. A baleset következtében sok környező vállalat telephelye megsérült, épületek dőltek össze, valamint parkoló személyautók százai gyulladtak ki. 

Szerző

Hatalmas fegyverraktárra bukkantak a hatóságok

Hatalmas fegyverkészletre bukkantak a kuvaiti hatóságok, amelyet valószínűleg Irakból hoztak be, majd határ menti házak alatt rejtettek el. 

Három embert tartóztattak le az ügyben, akik a helyi média szerint egy a kormány megdöntésén dolgozó fegyveres szervezethez tartoznak, amely vélhetőleg kapcsolatban áll az Irán támogatását élvező radikális Hezbollahhal. Összesen 19 ezer kilogramm lőszert, 144 kilogramm robbanóanyagot, 68 lőfegyvert és 204 gránátot találtak náluk.

Az országban magas a terrorkészültség, amióta az Iszlám Állam júniusban öngyilkos merényletet hajtott végre Kuvaitvárosban, egy síita mecsetben 27 ember esett áldozatul. Egy helyi újság szerint már régóta figyelték a most leleplezett terrorcsoportot. A KUNA hírügynökség beszámolójából kiderült, a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, és ők mutatták meg rejtekhelyeiket a különleges erőknek. Mindazonáltal a nyomozást folytatják, hogy tettestársaikat is kézre kerítsék. 

Szerző

Újra gyilkolt a Boko Haram

Két országban is lecsapott a Boko Haram, és mindkét támadásuk civil áldozatokat követelt. Legalább nyolcan haltak meg, amikor tűzharcot kezdeményeztek Nigéria északi részén, Maiduguri város közelében. 

Éjjel támadtak rá Bale Mamman falura, hogy haszonállatokat lopjanak. A rendőrség szerint már hat emberrel végeztek, mire a katonaság a helyszínre ért. Utóbbiak szerint a három órás csata során négy nőt foglyul is ejtettek.

Kamerun északi részén, Achigachia város közelében is harcba keveredtek a hatóságokkal.  A katonaság elmondta, két irányból ütöttek rajtuk, szintén éjszaka. Egy őrmesterüket megölték, valamint egy alezredest eltaláltak a karján, de becsléseik szerint a felkelők körülbelül 20 embert vesztettek.

Csád, Kamerun, Nigéria és Niger közös erővel próbál szembenézni a terrorszervezettel egy regionális offenzíva keretein belül. Idriss Deby csádi elnök kedden bejelentette, megtörték a Boko Haramot, és az év végére az offenzíva is véget ér, de a merényleteknek még nem tudtak véget vetni.

Szerző