Halálos baleset a vasúti átjáróban

Vonatnak ütközött egy személyautó Écsnél, a gépkocsiban utazók közül egy ember meghalt, egy megsérült – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya hétfőn.

Both Ferenc, a MÁV sajtóügyeletese azt mondta, hogy a személyautó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba, és a Zircről Győrbe tartó személyvonattal ütközött össze. A vonat utasai közül senki sem sérült meg, őket pótlóbuszokkal viszik tovább. 

A balesetben megsérült a mozdony is, a vasúti pályán szünetel a közlekedés - tette hozzá.

Szerző

Órákat kell várni Horgosnál

A turisták és a hazalátogató vendégmunkások miatt fokozott a forgalom a szerbiai közutakon, illetve hosszú gépkocsisorok alakultak ki a határátkelőhelyeken – írja a Vajdaság Ma.

A horgosi autópálya-átkelőhelynél három órát vesztegelnek a gépkocsik a szerbiai oldalon, a magyar oldalon pedig másfél órás a sor, ezért érdemes a kevésbé frekventált átjárók felé kerülni: a kelebiai a nap 24 órájában, a régi horgosi, a királyhalmi, a bajmoki és gyálai átkelőhelyek pedig 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A batrovci határátkelőnél négy órás a sor a szerb oldalon az AMSS információi szerint, a soti átjárónál pedig nagyjából 60 percet kell várniuk a Horvátország felé igyekvőknek.

Szerző

Csehországban is uszítanak a szlovák nacionalisták

Uszítással vádolja a cseh rendőrség Marián Magát szlovák nacionalistát, akit Prágában egy tüntetésen vettek őrizetbe, amikor éppen a menekültek elleni beszédét mondta el – jelentette a bumm.sk a SITA hírügynökségre hivatkozva. Magát szabadlábon védekezhet, de két éves börtönbüntetésre is ítélhetik. Ő maga tagadja a vádat. 

"Megerősíthetjük a hírt, hogy a szombati demonstráció szónokának még szombat este felolvasták az ellene felhozott vádat - emberek csoportja elleni uszítás, illetve emberi- és szabadságjogaik korlátozása" - nyilatkozta Iveta Martínková, a prágai rendőrség sajtószóvivője az iDNES.cz portálnak. Tájékoztatása szerint a férfi szabadlábon védekezhet, a vádirat felolvasását követően szabadon bocsátották.

Magát a nacionalista Vzdor elnevezésű akciócsoport kysucai elnöke. A csoport facebook-profilján a vádemelést követően megjelent Magát nyilatkozata, amely szerint nem uszított gyűlöletet.

A rendőrök Magátot beszéde elmondása közben vették őrizetbe. A beszédben elhangzott többek között, hogy a "tervezett migráció tönkre fogja tenni a génállományunkat". Amikor a rendőrök elvezették őt, a vele rokonszenvezők "gestapo, gestapo" szavakat kezdték skandálni.

Szerző
Témák
Szlovákia