Magyarország legyőzte az Egyesült Államokat Kazanyban

Publikálás dátuma
2015.08.06. 19:18
Varga Dénes és az amerikai Josh Samules az 5-8. helyért játszott Magyarország - Egyesült Államok férfi vízilabda-mérkőzésen MTI
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-9-re legyőzte csütörtökön az Egyesült Államok csapatát a kazanyi világbajnokságon, így az ötödik helyért játszhat szombaton a két éve vb-ezüstérmes montenegrói együttessel.

Benedek Tibor együttese végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott. A csütörtöki találkozó legjobbja a négygólos Hárai Balázs volt. A magyar válogatott szombaton 14.30-tól a montenegróiakkal találkozik, akikkel két éve, a barcelonai világbajnokságon a döntőben csapott össze.

Szerző
Frissítve: 2015.08.06. 19:34

Súlyos büntetést kapott az Újpest

Publikálás dátuma
2015.08.06. 19:00
Az újpesti Balogh Balázs és a békéscsabai Spitzmüller István az OTP Liga 3. fordulójában játszott Újpest - Békéscsaba bajnoki la
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén 800 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpestre.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint "ismételten kirívó sportszerűtlenségek sora miatt" kapott súlyos büntetést a fővárosi klub, amelyet múlt kedden félmillió forintra bírságolt meg a fegyelmi testület. Az újpesti szurkolók a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen "többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet, egy sportegyesület elnökét, valamint trágár, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik országgal kapcsolatban" - áll az MLSZ indoklásában.

A fegyelmi bizottság a Vasast "szurkolóinak a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított magatartása, az ellenfél illetve más sportszervezet szidalmazása miatt" írásbeli figyelmeztetésben részesítette, akárcsak - szintén a drukkerei viselkedése miatt - a DVTK-t és a Videotont, amely legutóbb egymással játszott. A fegyelmi bizottság az elmúlt hétvégi fordulóval összefüggésben még a keddi ülésén egy mérkőzésről tiltotta el Simon Ádámot, a Videoton játékosát, akit a diósgyőri mérkőzésen kiállítottak.

Szerző

Médiaharc: fejest ugrottak az újságírók Kazanyban

Nem mindennapi élménnyel gazdagodtak a média képviselői a kazanyi vizes világbajnokságon: csütörtökön 50 méteres gyorsúszásban mérhettek össze tudásukat abban a medencében, ahol a sportág krémje csap össze egymással.

A viadalra közel 120-an neveztek, így a szervezők 12 futamba sorolták be a résztvevőket. Az erőviszonyok kiegyenlítése miatt ugyanakkor ezúttal nem a leggyorsabb diadalmaskodott, hanem az, aki az előzetesen leadott időeredményéhez képest a legkevésbé tévedett. A vízben néhány korábbi úszó is feltűnt, többek között a 2012-ben Londonban 100 méter pillangón ezüstérmes orosz Jevgenyij Korotyiskin is.

Szerző
Témák
Kazany vizes vb