Robert Downey Jr. a legjobban kereső filmsztár

Zsinórban harmadik éve Robert Downey Jr. amerikai színész vezeti a legjobban kereső férfi filmsztárok listáját, derül ki a rangos Forbes magazin összeállításából. Brad Pitt, George Clooney a futottak még kategória.

Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Robert Downey Jr. amerikai színész a világ legjobban kereső férfi színésze. A Vasember című, immáron trilógiává duzzasztott rendkívül népszerű szuperhősfilm sztárja az elmúlt egy évben 80 millió dollárt (22,8 milliárd forint) keresett. A többszörös Oscar-jelölt művész legújabb filmje, a májusban bemutatott Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) című képregényadaptáció, amelyben szintén a Vasembert alakítja, a valaha készült egyik legtöbb bevételt produkáló film lett, ugyanis 1,39 milliárd dolláros bevételre tett szert.

A toplista második helyezettje Jackie Chan kínai akciósztár, aki hatvanegy éves kora ellenére 50 millió dollárt kaszált. A világ harmadik legjobban kereső színésze a szintén akciófilmekben szereplő Vin Diesel, míg Bradley Cooper 41,5 milliót, Adam Sandler 41 milliót, Tom Cruise 40 millió dollárt keresett az elmúlt évben. Az idei évben először nemcsak hollywoodi sztárok szerepelnek az első tíz legjobban kereső férfi színész között, három bollywoodi sztár is helyet kapott a legnagyobb nevek között. Az indiai színészek, a 72 esztendős Amitabh Bácscsán, a 49 éves Szalmán Khán és a 47 éves Aksaj Kumár fejenként valamivel több mint 30 millió dollárt kerestek tavaly óta.

A James Bondot alakító Daniel Craig az egyetlen brit filmszínész a válogatásban, ő 27 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet. Ezúttal nem az élvonalban található Johnny Depp, vagy Leonardo DiCaprio neve, a huszonkettedik helyen pedig az Oscar-díjas Ben Affleck és az észak-ír Liam Neeson osztozik. Az elmúlt évekhez képest jóval kevesebb jövedelemre tett szert Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál színész, valamint a szintén Oscar-díjas George Clooney és Brad Pitt is.

Frissítve: 2015.08.05. 22:12

Baán László visszavonatja a szülei házának juttatott milliós támogatást

Publikálás dátuma
2015.08.05. 14:31
Baán László, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója itt Gerhardt Ferenccel, a Magyar Nemzeti Bank alelnö
Baán László, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztos szüleinek hetedik kerületi társasháza egymillió forintot nyert az általa vezetett Városliget Zrt. pályázatán. Baán szerint pusztán véletlenről lehet szó, azonnal visszavonta a támogatást.

Az Index internetes hírportál derítette ki, hogy az a Dembinszky utca 4. szám alatti társasház lett a Városliget Zrt. által hirdetett „Zöld a Ligeten túl” pályázat egyik nyertese, ahol a cég vezetőjének, Baán László kormánybiztosnak az idős szülei élnek. A Népszava szerette volna megszólaltatni az ügyben Baán Lászlót is, azonban a Szépművészeti Múzeum főigazgatója nyári szabadsága alatt elérhetetlen.

Lévay Zoltán, a projekt sajtóosztályának vezetője az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz: "A miniszteri biztos az idézett cikkből értesült arról, hogy az érintett társasház is pályázatot nyújtott be, majd azon nyert is, és ezt követően azonnal utasította a Városliget Zrt.-t, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a ház pályázatának érvénytelenítése érdekében és tegyék nyilvánossá a beérkezett pályázatokat. A pályázaton elinduló társasházban lakó idős szülők sem tudtak arról, hogy a több mint 40 lakásos társasház pályázott az ingatlan zöldítésére."

Várnai László zuglói képviselő (Civil Zugló) véleménye szerint nehezen hihető, hogy Baán nem tudott arról, hogy szüleinek háza is nyert a pályázaton. Hozzátette, közismert Baán László hetedik kerületi, különösen Dembinszky utcai kötödése, amelyről számtalan alkalommal mesélt maga az érintett is.

Szerző

B my Lake fesztivál - Jegyek még kedvezményes áron

Publikálás dátuma
2015.08.05. 10:52
Illusztráció/Thinkstock
Harmadszor kerül megrendezésre sokak kedvenc fesztiválja, a B my Lake. A szervezők tájékoztatása szerint a nyár legjobban várt elektronikus zenei fesztiváljára augusztus 7-ig kaphatók a kedvezményes árú jegyek.

Az „elektronikus zene Mekkájaként“ is aposztrofált rendezvény idén minden eddiginél nívósabb programmal nyitja meg kapuit augusztus 19-én.

Érkezik Sven Väth, Richie Hawtin, Fritz Kalkbrenner, GusGus (Live), Tale of Us, Art Department, Joseph Capriati, The Advent (Live), Spor, Matrix & Futurebound, Sam Paganini, Nicole Moudaber, Steve Lawler, Dusty Kid, Ben Sims, DC Breaks, Friction, Matador, HotX, Davide Squillace, Lake People (Live) – és még nagyon sokan mások.

A kortárs elektronika legmeghatározóbb előadóit felsorakoztató B my Lake egyedülálló hang-fény-és látványelemekkel várja az e-zene szerelmeseit Zamárdiban 4 napon át, a Balaton közvetlen partján, több mint 100 DJ és Live act-tel. A szervezők arra is figyelmeztetnek, hogy a jegyvásárlást nem érdemes halogatni, ugyanis péntektől a jegyforduló módosul. 

További információkat itt talál. 

Szerző