Előfizetés

Újabb drogbotrány! Kucsera kokainnal bukhatott meg

Publikálás dátuma
2015.08.05. 17:03
Forrás: Facebook
Pozitív lett a kajakos Kucsera Gábor július közepén elvégzett drogtesztje - közölte a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint - amint az a szerdai közleményből kiderül - kokaint fogyaszthatott a korábbi világbajnok, aki ugyan az elmúlt években már nem ért el jelentős nemzetközi eredményt, de a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren indult volna. A vétség, amelyet a versenyző sem tagad, és a várható szankciók minden bizonnyal pályafutásának végét jelentik majd - olvasható a szövetségi tájékoztatásban.

Kucsera válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntették. Hogy ki állhat rajthoz helyette az év legfontosabb versenyén, az néhány napon belül dőlhet el. Az MKKSZ tájékoztatása kitér rá, hogy a tavaszi esetek óta heti rendszerességgel, szúrópróbaszerűen végeztet teszteket a válogatott keretek tagjain. Kucsera Gábor július 18-án, a szolnoki második válogató megnyerését követően adott mintát. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) éppen a szövetség megrendelésére levett vizeletmintából mutatta ki, hogy a versenyző drogot fogyaszthatott, és erről értesítette az MKKSZ-t, valamint megkezdte a hivatalos eljárást.

"Miután a versenyző elismeri, hogy hibázott, így a válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntetjük" - mondta Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója. "A Magyar Antidopping Csoport a felülvizsgálati eljárást követően értesíti majd az esetről a WADA-t és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget (ICF), így a vétkes sportoló több éves eltiltásra számíthat. Mélységesen elítéljük, amit a versenyző tett, aki ezzel a sportág becsületébe gázolt."

A magyar szövetség - amint az a közleményből kiderült - az elmúlt hónapokban több millió forintot költött a versenyzők ellenőrzésére. Az MKKSZ elnöke szerint az a cél, hogy a fiatalok tanuljanak a Kucsera Gáboréhoz hasonló negatív példákból is.

"Hosszú távon kifizetődik, ha folytatjuk a rendszeres ellenőrzéseket és sportágon belül az intenzív felvilágosító munkát is" - mondta Baráth Etele. "Úgy tudom, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan magyar sportági szövetség, amelyik ennyire nyíltan hirdetett harcot a drogok ellen. Idén tavasszal húztunk egy vonalat és zéró toleranciát hirdettünk, ezzel felvállalva azt, hogy adott esetben a saját versenyzőnket fogjuk megbuktatni. Nagyon sajnálom, hogy ez megtörtént, de hangsúlyozom, mi komolyan gondoltuk, hogy rendet akarunk tenni." Az MKKSZ elnöke hozzátette, a válogatott várható milánói eredményességét a kényszerű csere nem fogja érdemben befolyásolni.

Május elején két másik kajakos, Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott le kokainfogyasztás miatt.

Felajánlotta lemondását Merész András

Felajánlotta lemondását Merész András, a kazanyi vizes világbajnokságon kilencedik helyen végzett női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának híre szerint a szakvezető a brazilok ellen 22-7-re megnyert szerdai helyosztó után telefonon tájékoztatta döntéséről Kemény Dénest, az MVLSZ elnökét. Személyes egyeztetés és a szövetség elnökségi ülése után várhatóak majd további információk a női válogatott szövetségi kapitányi posztját illetően - olvasható a honlapon.

A brazilok elleni mérkőzés után a kapitány a személyes szakmai jövőjével kapcsolatban annyit mondott: "Órák, napok kérdése és kiderül..." Nem titkoltan éremért utazott a kazanyi világbajnokságra a magyar női válogatott, amely végül a csoportban a kínaiaktól és az oroszoktól, majd a negyeddöntőbe kerülésért az amerikaiaktól elszenvedett vereség után csak a kilencedik helyért játszhatott, melyet a kanadaiak és a brazilok legyőzésével meg is szerzett.

Tőle vár gyereket az X-Faktor sztárja

Publikálás dátuma
2015.08.05. 16:34
Forrás: Facebook
Egy kifejezetten jóképű, a húszas évei elején járó férfitől vár babát Janicsák Veca. Az énekesnő eddig sosem beszélt a titokzatos férfiről, a Borsnak azonban sikerült kideríteni, ki is a rejtélyes személy Veca életé­ben.

Ábel fotószakon végzett, különböző lapok hasábjain több képe is megjelent már, szerelmük is valószínűleg egy fotóstúdióban lobbant lángra, három éve vannak együtt. A két fiatal tavaly teljes titokban az eljegyzését is megtartotta, össze is bútoroztak, és még az idén össze szerettek volna házasodni. A közös családi fészket a két kezükkel újították fel, s szinte meg sem száradt a festék a falakon, máris megfogant a bébi. Vecával madarat lehetne fogatni, az X-Faktor felfedezettje ugyanis sosem vágyott másra, mint egy gyerekre.

– A család boldogan várja a kicsit, és egyáltalán nem lepődött meg, hogy Veca ilyen fiatalon teherbe esett. Mindig is készült az anyaszerepre, akár a karrierjét is odaadná érte – mesélte egy barát a lapnak, aki szerint még nem lehet tudni a baba nemét, de az énekesnő úgy érzi, kislányt hord a szíve alatt.

Tegnap a Népszava is megírta, hogy az X Faktor népszerű énekesnője, Janicsák Veca még csak 25 éves, de már babát vár párjától. Édesapja úgy nyilatkozott, hogy lányáról egészen kicsi gyerekkora óta tudta, hogy szeretne egyszer anya lenni. "Készült erre a szerepre, így biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb beáldozza majd a karrierjét az anyaságért. Egy gyerekről ugyanis semmiképpen nem mondott volna le a színpad miatt" - nyilatkozta tegnap a büszke édesapa, nemsokára nagypapa.

A titokzatos férfi szerepelt Veca Könnyek az esőben című klipjében is: