Előfizetés

Csúnya baleset miatt lezárták a 42-es utat

Félpályán megindult a forgalom a 42-es főúton Földes és Berettyóújfalu között. Az utat kedden kora délután baleset miatt teljes szélességében lezárták a rendőrök - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A közlemény szerint a főút 27. kilométerszelvényében egy tehergépkocsi és egy kamion eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték.   Az érintett útszakaszon a forgalom félpályán, rendőri irányítás mellett halad.

Megrongáltak egy holokauszt-emlékművet

Publikálás dátuma
2015.08.04. 13:47
MTI Fotó: Balázs Attila
Nyíregyházán rongálták meg az emlékművet, a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a rendőrségre kedd reggel érkezett a bejelentés, miszerint a város Dob utcai parkjában lévő emlékművet megrongálták. Az emlékmű talapzatáról az elkövetők leemeltek egy vésett márványlapot és azt összetörve a földön hagyták. Az ügyben a nyíregyházi rendőrkapitányság rongálás miatt indított nyomozást.

A nyíregyházi holokauszt-emlékművet a város egykori gettójának helyén emelték. A vörös, fekete és szürke márványból készült köztéri alkotást 2004. június 6-án avatták fel a mártírok tiszteletére.

Volt rendőrök az embercsempész-hálózatban

A Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya egy újabb civilt hallgatott ki gyanúsítottként bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt, aki a megalapozott gyanú szerint szintén tagja volt a Hercegszántó térségében működő embercsempész hálózatnak - közölte Keresztes Imre főügyész.

Közleményében azt írta: a gyanúsítottak száma ezzel hatra emelkedett; hárman a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság volt hivatásos rendőrei, hárman pedig civilek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a bűnszövetség úgy működött, hogy a volt rendőrök az 51-es főúton figyelték a járőrök mozgását, a megszerzett információkról egymással és civil társaikkal folyamatosan egyeztettek, és így segítették azt, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű elkerülje az ellenőrzést.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa az újabb gyanúsított előzetes letartóztatását is elrendelte, vagyis jelenleg mind a hat ember a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt áll. Keresztes Imre közleményében arra is kitért, hogy az ügyhöz kapcsolódóan - még az év elején - külföldön is elfogtak egy magyar állampolgárságú férfit, akit az osztrák hatóságok a gyanúsítotti kihallgatását követően szintén előzetes letartóztatásba helyeztek.