Előfizetés

Jobbikos politikus a miskolci pénzhamisításban? (Videó!)

Publikálás dátuma
2015.08.02. 12:34
Forrás: police.hu
Két férfi pénzhamisítást tervezett Miskolcon, elfogták őket, ellenük pénzhamisítás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap. A Napi Gazdaság című napilap internetes oldala szerint a Jobbik egyik helyi politikusa az a férfi, akit társával együtt őrizetbe vett a rendőrség.

A rendőrségi tájékoztatás szerint M. István 54 éves edelényi és Sz. István 59 éves nyékládházi lakos ezidáig ismeretlen társak megbízását követően az év elején megállapodtak abban, hogy amerikai 20 dolláros bankjegyeket készítenek, amelyeket közvetítőn keresztül Ukrajnában hoztak volna forgalomba. A bankjegyek legyártását M. István vállalta, aki Miskolcon működtetett egy nyomdaipari céget. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai július 31-én fogták el a két férfit.

A nyomdában tartott házkutatás során a nyomozók 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20-as címletű amerikai dollár lenyomatait tartalmazták. A rendőrök megtalálták és lefoglalták továbbá azokat az eszközöket is (nyomólemezek, nyomdagépek), amelyekkel a hamisítványokat gyártották. A 1826 darab, laponként 12 db 20 USD bankjegy lenyomatát tartalmazó ív összértéke, forgalomba hozatalát követően, több mint 123 millió forint. 

A nyomda tulajdonosánál, Sz. Istvánnál tartott házkutatás alkalmával számos pénzhamisítással összefüggésbe hozható tárgyat találtak a rendőrök. Lefoglaltak több, mint 1000 ív B/3 méretű lapot, melyek hamis 200-as címletű ukrán hrivnya bankjegy lenyomatait tartalmazták, így feltehetően ezen bankjegyek hamisítását is tervezték a gyanúsítottak. A két férfi elszámoltatáskor beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a kész hamisítványokat Ukrajnában kívánták forgalomba hozni.

A rendőrség pénzhamisítás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a két férfit, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A Napi Gazdaság internetes oldala vasárnap délután azt közölte, hogy az egykori nyomdatulajdonos Szász Istvánt, a Jobbik nyékládházi alapszervezetének elnökét és társát gyanúsítja a rendőrség a hamis dollárok előállításával. A online lap azt írta: az elsődleges szakértői vélemények szerint a hamis pénzt a jobbikos politikus és társa olyan minőségben állította elő, hogy az alkalmas lett volna az azt elfogadók megtévesztésére. A Napi Gazdaság megjegyezte azt is, hogy a Jobbik helyi honlapja vasárnap délután elérhetetlen volt.

A Jobbik védekezik
Már nem tagja a Jobbiknak a nyékládházi alapszervezet korábbi elnöke, akit a rendőrség pénzhamisítás kísérletével gyanúsít. Dobos Zoltán, a Jobbik sajtófőnök-helyettese közleményben tudatta: Sz. Istvánt, a nyékládházi alapszervezet korábbi elnökét elfogadhatatlan életvitele és megnyilvánulásai miatt a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöksége etikai eljárás alá vonta.
Sz. István az eljárást nem várta meg, hanem 2014 végén kilépett a Jobbikból. Ezután a nyékládházi alapszervezetet a Jobbik országos elnöksége feloszlatta - olvasható a közleményben.

Megerőszakolt egy idős nőt a tolvaj Kerepesen - Fotó!

Publikálás dátuma
2015.08.02. 11:59
Forrás: police.hu
A 23 éves kerepesi férfi belopózott éjszaka több nő lakásába, köztük egy 62 éves asszonyéba is, akitől először lopott, majd visszament és szexre kényszerítette őt. A fiatalember több alvó nőre is rátámadt és próbált velük közösülni, de ők ellenálltak. A vádlottat elfogták a rendőrök, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A férfi 2012. július 22-én hajnalban az ablak megrongálásával bejutott egy 62 éves kerepesi nő házába, és különböző használati tárgyakat vitt el. Ezután a hajnali órákban a nyitott ajtón keresztül ismét visszament a házba és ezúttal az alvó sértettel megpróbált közösülni. férfi közel egy évvel később újra megjelent a 62 éves asszony kerepesi otthonában és az ablakon bejutva dulakodni kezdett a sértettel. Ennek során lefogta az asszonyt, majd szexuális cselekmény végrehajtásra kényszerítette. 

A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető másik nő házába is bejutott Kerepesen és őket is szexuális cselekményre akarta kényszeríteni. Mindhárom nő ellenállt, dulakodott a gyanúsítottal, így a férfi elmenekült a helyszínekről. 

A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését, a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - olvasható a rendőrség honlapján.

Brutális! Templomban erőszakolta meg a fogyatékos kislányt

Publikálás dátuma
2015.08.02. 10:57
Illusztráció: Thinkstock
Joseph Averitt 2014 tavaszától egy 13 éves, szellemi fogyatékos kislányon élte ki beteges hajlamait, többek között egy templomban és autóparkolókban. A floridai családapát nyolcrendbeli szexuális erőszakkal vádolja a rendőrség.

A 33 éves férfi sokáig az apokai Keresztény Központ templomában dolgozott, ennek gyóntatófülkéjében erőszakolta meg többször áldozatát, de autóban is nekiesett, ráadásul akkor, amikor a hátsó ülésen saját síró kisfia ült. Ekkor azt az időt használta ki, amíg felesége – akit alig két éve vett el – kiszállt vásárolni. Averitt a lány Altamonte Springs-i otthonában is bántalmazta a védtelen lányt. A bíróság 51 500 dollárban állapította meg az óvadékát.

Forrás: Daily Mail/Bors

Itt a segítség!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20