Előfizetés

Leáll az Ügyfélkapu

A Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun péntek hajnali 01:00 órától 06:00 óráig karbantartás zajlik, így az oldalakat és szolgáltatásokat ez idő alatt nem lehet elérni. Ezzel együtt az oldalak alá tartozó aloldalakat sem lehet megnyitni az üzemszünet alatt – közölte a leállásban leginkább érintett NAV. 

A karbantartás ideje alatt az EKÁER-ben is fennakadások lehetnek, mivel az elsődleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni. Az üzletmenet folytonosság úgy biztosítható, ha az érintett felhasználók tekintetében másodlagos felhasználók létrehozásáról gondoskodnak. A karbantartás jellegéről a NAV nem tudott bővebb információkkal szolgálni lapunknak, a honlapokért felelős Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t pedig telefonon nem értük el.

Tragédia! Felgyújtotta magát az anya

Publikálás dátuma
2015.07.30. 19:34
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Brutális módját választotta az öngyilkosságnak egy fiatalasszony Tiszaalpáron. A nő állítólag két gyermekét is begyógyszerezte - írja a baon.hu.

Szombaton délután hangos kiáltásokra lettek figyelmesek a szomszédok Tiszaalpár egyik utcájában.

Nem sokkal később mentőhelikopter körözött az utca felett, majd le is szállt. Mintegy másfél óra múlva tudott csak a levegőbe emelkedni. A szomszédok elmondása szerint egy fiatalasszony begyógyszerezte az egy és három éves kislányát, majd pedig saját magát is. Ezt követően a nő leöntötte magát benzinnel és meggyújtotta magát.

A mentők, miután stabilizálták állapotát, a pécsi kórházba szállították. A portál információi szerint testének a hetvenöt százaléka megégett, amit már nem bírt elviselni a szervezete és kedden meghalt. A két kislányt is kórházba szállították, de úgy tudják, hogy már hazaengedték őket.

Orbán kérdőre vonta L. Simont

Publikálás dátuma
2015.07.30. 19:22
Orbán Viktor és L. Simon László egy korábbi parlamenti ülésen. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Orbán Viktor is magyarázatot várt L. Simon Lászlótól a miniszterelnökségi államtitkár újabb botránya miatt - írja az Index.

L. Simon borászata korábban zacskózott sárgabarackmagokat hozott fogalomba saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat és javítja a látást. Kiderült azonban, hogy a hatóanyagokat nem vizsgálták be, a barackmagról sosem bizonyították, hogy védelmet jelentenek a betegségekkel szemben, az viszont biztos, hogy nagyobb mennyiségben rosszullétet is okozhatnak.

L. Simon a vizsgálat után azt állította, hogy nem forgalmazták a bevizsgálatlan magokat, mert tönkre ment a barackmagokat törő gép, majd azt hangoztatta, hogy azért sincs ügy, mert a nevét viselő L. Simon Borászat nem az övé, hanem a feleségéé. L. Simon azonban csütörtökön egy rendezvényen úgy fogalmazott: elpuskázta a barackmag ügyet, és még Orbán Viktor is felhívta emiatt - írja a lap.

A Miniszterelnöki Hivatal nem cáfolja az információt, Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csupán annyit közölt: L. Simon László üzleti vállalkozásaival kapcsolatban L. Simon Lászlót kérdezzék.

A barackmag-ügyről bővebben itt olvashat!