Ők játszanak a SEHA Ligában

A szerdai elnökségi ülésen véglegesítették a regionális férfi kézilabda SEHA Liga 2015/16-os idényének mezőnyét, amelyben két újonc csapat is lesz. A bajnokság címvédője az MVM Veszprém.

A bakonyi klub honlapjának csütörtöki híre szerint a sorozat augusztus végén - 28-án vagy 29-én - kezdődik. A Veszprémen kívül további kilenc csapat vesz részt a küzdelmekben. Az új induló a macedón Zomimak és a szerb Spartak Vojput.

A SEHA Liga mezőnye:
MVM Veszprém (címvédő), Meskov Breszt (fehérorosz), PPD Zagreb (horvát), Nexe (horvát), Vardar Szkopje (macedón), Zomimak (macedón), Borac Banja Luka (bosnyák), Vojvodina (szerb), Spartak Vojput (szerb), Tatran Presov (szlovák) 

A kiírás változatlan: az alapszakasz 18 fordulóját követően kerül sor a négyes döntőre.

Szerző
Témák
SEHA-Liga

Hamilton így tiszteleg Bianchi előtt

Publikálás dátuma
2015.07.23. 11:33
Lewis Hamilton. FOTÓ: Clive Mason/Getty Images
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a rajongói segítségét kérte abban, hogy milyen felirat kerüljön a sisakjára és az autójára a hétvégi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjon a múlt pénteken elhunyt Jules Bianchi emlékére.

A Mercedes 30 éves, kétszeres vb-győztes brit pilótája a Facebook-oldalán azt írta, két matricával akar tisztelegni a 25 évesen, súlyos balesete után kilenc hónappal elhunyt francia versenyzőtársa előtt. "A hozzászólásokban várom a javaslataitokat, a két legjobb pedig felkerül a sisakomra és az autómra" - írta Hamilton.

Bianchi tavaly október 5-én, a Szuzukában rendezett Japán Nagydíjon csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak. November közepéig a jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, majd kómába esett. A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek kilencven százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább. A francia pilótáról a vasárnap 14 órakor kezdődő mogyoródi GP előtt egyperces néma csenddel emlékeznek majd meg.

Szerző

Blatter átmentené hatalmát

Publikálás dátuma
2015.07.23. 11:00
FOTÓ: Getty Images
A FIFA nem volt hajlandó kommentálni azokat az értesüléseket, amelyek szerint Domenico Scala, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség auditáló bizottságának elnöke irányítja azt a munkacsoportot, amely a reformokat dolgozza ki. A FIFA végrehajtó bizottságának hétfői ülésén szó volt arról, hogy egy 11 fős bizottságot bízhatnak meg a reformok kidolgozásával, s a korrupció elleni harccal. 

A FIFA közlése szerint a munkacsoportot egy semleges személy irányítja, de általános vélemény, hogy Domenico Scaláról van szó. A FIFA szóvivője egy megkeresésre erre csak annyit mondott, hogy a munka folyamatosan zajlik. További részleteket nem volt hajlandó elárulni.

Az átfogó reformokat sürgető új szerveződés, a New FIFA Now egyértelműen ellenezné, hogy Scala vezető szerepet kapjon. Jamie Fuller, a New FIFA Now egyik vezetője nevetségesnek nevezte, hogy Scala független személyiség lenne. Szerinte esetleges kinevezése Sepp Blatter hatalma átmentését szolgálná. Amerikai kezdeményezésre 14 személy ellen emeltek vádat, köztük a FIFA kilenc illetékesével szemben.

Közben az Egyesült Államok bejelentette, hogy kezdeményezi a FIFA korrupciós botránya kulcsfigurájának tartott Jack Warner, a nemzetközi szövetség korábbi alelnökének kiadatását. A 72 éves Tinidad és Tobagó-i sportdiplomata jelenleg szabadlábon van, miután 2,5 millió dolláros óvadékot tett le. Hétfőn kell újra megjelennie a bíróság előtt. Warner 1983-tól 2011-ig az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek (Concacaf) elnöke is volt. A trinidadi államügyész, Garvon Nicholas is megerősítette, hogy az Egyesült Államok a sportvezető kiadatását kérte. Szakértők szerint azonban a kiadatási procedúra akár több évig is eltarthat.

Warnert számos korrupciós üggyel vádolják, ő azonban mindent tagad. A FIFA korrupciós botrányát követően, amikor a FIFA kilenc illetékese ellen emelt vádat az Egyesült Államok, Warner politikai üzenetet tett közzé, s azt állította, mindent, amit tud, elmond a nyomozóhatóságoknak.

"Nem lehet visszafordulni a történések menetében, már benne vagyok" - szögezte le június elején Warner, aki különböző dokumentumokról tett említést. Olyanokról, amelyek a FIFA-hoz kötődő pénzügyi megállapodásokról szólnak, illetve olyanokról is, amelyek a FIFA-nak a 2010-es Trinidad és Tobagó-i parlamenti választásokban játszott szerepét világítják meg. "Nem fogok tovább titkokat megőrizni olyanokról, akik aktívan arra törekedtek, hogy tönkretegyék az országot" - tette hozzá.

Csalást kiált Panama

„Tolvaj Concacaf, korruptak!” – üzent az öltözőből egy zászlóval a panamai válogatott, amely botrányos körülmények közt veszítette el az Arany-kupa elődöntőjét. Mexikó a 89. percben kapott – erősen vitatható – büntetővel mentette hosszabbításra a meccset: a 11-est tíz perccel később végezték el, ugyanis a panamaiak addig tüntettek.

A hosszabbításban Mexikó újabb büntetőhöz jutott, s így bejutott a fináléba, ahol az Egyesült Államokat kiejtő Jamaicával találkozik. Bolillo Gómez, Panama 59 éves szövetségi kapitánya a lefújás után azt mondta, a találkozó közben komolyan elgondolkodott a visszavonuláson.Szerző