Előfizetés

Verés a Nyugatiban: túl bonyolult ügy?

Három hónap alatt sem tudta kideríteni a rendőrség, mi történt áprilisban a Nyugati pályaudvaron. Mint arról korábban beszámoltunk, négy vasúti őr elvert egy rákos fiatalembert, megrugdosták, kiverték a fogát, állítólag azért, mert hajléktalannak nézték.

A férfi szüleihez utazott volna, a biztonsági őrök azért kötöttek bele, mert azt gondolták róla: hajléktalan. A rendőrök sem segítettek neki, mert hiába próbált a pályaudvari rendőrőrsre bejutni – ahol egyébként állítólag a térfigyelő kamerák képeit nézik, hogy baj esetén közbeavatkozhassanak.

A MÁV elismerte, hogy négy alvállalkozóként dolgozó biztonsági őre bántalmazott egy férfit, belső vizsgálatot indítottak. Közben a rendőrség körözést adott ki a négy verekedő ellen: a 47 éves F. Tamást, az 50 éves K. Jánost, az 52 éves Cs. Lászlót és a 37 éves H. Róbertet keresték. Pár nappal később elfogták őket, szabadlábon védekezhetnek

A rendőrség a Népszava érdeklődésére most azt közölte, még mindig folyik a nyomozás a VI. kerületi rendőrkapitányságon garázdaság és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a négy férfi ellen. Arról nem tudni, hogy a „bezárkózó” rendőrök ellen indult-e bármilyen eljárás.

Kiégett egy kombájn, a vezető meghalt

Kiégett egy kombájn motortere szerdán Sárospatakon. A gép vezetője - feltételezhetően füstmérgezés következtében - meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

A kombájn vezetője rosszul lett, és a mentőknek ugyan sikerült egyszer újraéleszteniük, de ismét rosszul lett és végül meghalt. Halálát feltételezhetően füstmérgezés okozta.

Halálra gázoltak egy kerékpárost a 33-as főúton

Meghalt egy kerékpáros a 33-as főúton, miután a mezőtárkányi elágazásnál összeütközött egy személygépkocsival szerda kora este - közölte honlapján a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatásuk szerint a rendőrség teljes útlezárást rendelet el a helyszínelés idejére.