Előfizetés

Vegyesen alakult hétfőn a forint

Publikálás dátuma
2015.07.13. 14:06
Fotó: Thinkstock
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfőn: az euróhoz és a svájci frankhoz képest erősödött, a dollárral és a jennel szemben viszont gyengült.

Délután hat órakor az eurót 310,49 forinton, a dollárt 281,74 forinton, a svájci frankot 296,82 forinton, a japán jent pedig 2,2833 forinton jegyezték. Nyitó jegyzéséhez képest az euró 0,45 százalékkal, a frank pedig 0, 40 százalékkal gyengült, míg a dollár 0,83 százalékkal, a jen pedig 0,20 százalékkal erősödött a forinttal összevetve.

Az euró árfolyama 309,72 és 312,81 forint között alakult napközben. A dollár jegyzése 277,62 és 282,19 forint között mozgott. A svájci frankkal a 293,33 és 299,20 forint közötti tartományban kereskedtek. A japán jen legalacsonyabb árfolyama 2,2542 forint, a legmagasabb pedig 2,3054 forint volt.

Az euró napi szinten 1,29 százalékkal, 1,1020 dollárra gyengült hétfő délután hat órára. Nap legalacsonyabb jegyzése 1,1006, a legmagasabb pedig 1,1197 dollár volt. A svájci frankkal szemben 0,12 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz, 1,0459 frankon forgott. A dollár árfolyama 1,05 százalékkal 0,9491 frankra erősödött hétfő késő délutánra.

Itt is leáll a mosógépcsere

Publikálás dátuma
2015.07.13. 13:29
Fotó: Thinkstock
A keret kimerülése miatt határozatlan időre felfüggesztette hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a dél-alföldi régióban - közölte a tárca.

A régióban július 14-én, kedden 10 óráig lehet még pályázatot beadni.

A közlemény szerint a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást.

Az Otthon Melege program keretében meghirdetett, energia-megtakarítást eredményező mosógépcsere-pályázat július 1-jén, elsőként a nyugat-dunántúli régióban indult el, majd július 6-án a dél-dunántúli régióban, július 7-én a közép-magyarországi régióban, július 8-án pedig az észak-alföldi régióban folytatódott. Mind a négy régióban már az első napon felfüggesztették a pályázatok befogadását forráskimerülés miatt.

A pályázatok beadása régiónként időben eltolva történik. Július 13-tól lehet jelentkezni a dél-alföldi, július 14-től az észak-magyarországi, július 15-től pedig a közép-dunántúli régióban.

500 milliót zárolnának Gőgös vagyonából

Publikálás dátuma
2015.07.13. 09:56
Fotó: Népszava
Csaknem félmilliárd forint értékben kérte a vagyoni zár elrendelését Gőgös Zoltán ügyében a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca pótmagánvádlóként benyújtott vádindítványában különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt fordult a bírósághoz június végén – értesült a Napi Gazdaság.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyújtott be vádindítványt pótmagánvádlóként a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Gőgös Zoltán nevével összefüggésbe hozott Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület ügyében.

A lap szerint az egyesület ugyanis a volt szocialista képviselő államtitkárságának idején jutott soron kívül félmilliárd forinthoz, ami Gőgös Zoltán közreműködésével történt meg. A földművelésügyi tárca vádindítványában a volt államtitkárt mint elsőrendű vádlottat nevesíti.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Gőgös: a kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet
A Fidesz-kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet, arról, hogy most éppen az állami földvagyon ellopására készül, ezért mindenkit próbálnak besározni, aki ez ellen fellép - reagált közleményében Gőgös Zoltánaz MSZP elnökhelyettese a Napi gazdaság cikkére.
A Napi Gazdaság hétfői híre kapcsán, miszerint a Földművelésügyi Minisztérium magánvádas eljárást indít ellenem, közlöm mindenkivel, hogy soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el. Ezt még a hírt közreadó újság is elismeri, amikor a cikk végén mellékesen megjegyzi, hogy a nyomozó főügyészség az említett ügyben ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta.
Természetesen a minisztériumon, illetve mindenkin, aki ennek ellenkezőjét állítja, vagy sugallja, polgári peres úton veszek elégtételt.
Az említett vagyonzárolással kapcsolatban jelzem, hogy az én vagyonnyilatkozatom a fideszes vezetőkkel ellentétben pontos, 2008 után összesen egy gépkocsit vásároltam 1,9 millió forintért.