Íme az USA történetének leghihetetlenebb csalója

Éveken át rák ellen kezelt teljesen egészséges, vagy egyéb panaszoktól szenvedő embereket egy detroiti orvos, aki így az egészségbiztosítási juttatásokkal próbált csalni. 

Eddig sikeres is volt, összesen 17,6 millión dollárt vehetett fel rákos betegek gyógyítása céljából. Ahogyan egyik "betege" elmondta: két és fél éven keresztül esett át fájdalmas kemoterápiás kezeléseken. Az erős beavatkozás hatására elkezdtek kihullani a fogai, állkapcsa pedig eldeformálódott. Az orvos a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát, s elismerte, megszegte a hippokratészi esküt. Tettéért 45 év börtönbüntetést kapott, a szövetségi ügyészség pedig az USA történetének leghihetetlenebb csalójának nevezte őt.

Szerző

Szijjártó első „déli sikere”

Magyarország megfigyelőként felvételt nyert a Csendes-óceáni Szövetségbe, ami a kormány déli nyitás politikájának első jelentős latin-amerikai diplomáciai eredménye - tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap közleményben.

A tárca áprilisban nyújtotta be hivatalos kérelmét, melyről az integrációs szervezet négy tagországának állam- és kormányfői döntöttek július elején Peruban. A Csendes-óceáni Szövetséget "a szorosabb kereskedelemi koordináció és mélyebb integráció érdekében" a régió legnyitottabb gazdaságai hozták létre 2011 áprilisában. A szervezet világos és pragmatikus célokat követ, amelyek a gazdaság fejlesztését, a versenyképesség fokozását és az életszínvonal növelését szolgálják - áll a közleményben.

Magyarország a vízgazdálkodás, a kis- és közepes vállalatok támogatása, valamint - a Stipendium Hungaricum program keretében - az oktatás területén kapcsolódik be a közös munkába - tudatta a KKM. A Csendes-óceáni Szövetség tagja Chile, Kolumbia, Mexikó és Peru, számos más ország pedig megfigyelőként vesz részt a szervezet munkájában, köztük így már Magyarország is. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter márciusban a mexikóvárosi magyar kereskedőház ünnepélyes megnyitásakor jelentette be, hogy Magyarország megfigyelőként felvételét kérte a szövetségbe.

Szerző

Újra járható a 21-es út

Befejeződött a műszaki mentés és a helyszíni szemle, megszűnt az útlezárás a 21-es főúton Pásztónál - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap kora este.

Nágel Tamás hozzátette: Pásztó külterületén korábban két személygépkocsi ütközött össze, a balesetben négy ember megsérült.

Szerző