Előfizetés

Betonkeverő zúzta rommá az autót - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.07.07. 16:12
MTI Fotó: Nagy Lajos
Betonkeverővel ütközött egy személygépkocsi kedden délelőtt Veszprém és Felsőörs között, az érintett útszakaszt lezárták - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Gaál Csaba elmondta, valamivel kilenc óra után a Veszprémet Felsőörssel összekötő út 7-es kilométerszelvényében egy betonkeverő tehergépkocsival ütközött egy személyautó. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kerülni a 73-as úton Csopak felé lehet.

 MTI Fotó: Nagy Lajos

MTI Fotó: Nagy Lajos

 A balesetben egy ember megsérült, őt a személyautó roncsaiból a veszprémi tűzoltók feszítővágóval szabadították ki - tájékoztatott Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Agyoncsapta a munkásokat az áram

Publikálás dátuma
2015.07.07. 12:04
A kép illusztráció FOTÓ: Tóth Gergő
Halálos áramütés ért két munkást kedd délelőtt munka közben Monoron, egy harmadik embert életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt csaknem hatszáz fogyasztónál nem volt áram a településen.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Nemzetőr utcában egy felújítás alatt lévő épület munkálatai során a munkások egy alumíniumállványzatot helyeztek arrébb, amikor az állvány hozzáért a nagyfeszültségű felsővezetékhez. Két munkás a helyszínen meghalt, egy harmadikat a mentők tájékoztatása szerint életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felsővezetéket, ezért Monoron egy ideig szünetelt az áramszolgáltatás.

Büntetőeljárást indított a rendőrség

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a baleset ügyében.  A nyomozóhatóság munkatársai megkezdték a helyszíni és a halottszemlét, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

Rendőrt támadtak meg, életveszélyes sérüléseket szenvedett

Megtámadtak egy rendőrt egy ajkai benzinkúton hétfőn - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Gulyás Ildikó elmondta, a támadót elfogták, a történtekről részleteket keddre ígért. A bántalmazott 30 éves ajkai főtörzsőrmester, körzeti megbízott, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.