Előfizetés

Baleset! -Teljes útzár van a 82-es főúton

 Két autó ütközött össze a 82-es számú főúton, a győrújbaráti leágazás közelében hétfő reggel; az utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták

 A forgalmat Győrújbarát felé terelik.

Gáz szivárog egy vasúti tartálykocsiból, jelentős fennakadás a MÁV-nál

Propán-bután gáz szivárog egy vasúti tartálykocsiból a celldömölki rendező pályaudvaron, a tűzoltók már áramtalanították a szerelvényt és vízsugarakkal hűtik a tartályt, a közeli szolgálati lakásokból húsz embernek kellett elhagynia otthonát.

Magyar Csaba tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint a vasúti kárelhárító egység és a katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínen van, a vasúti közlekedés pedig az érintett vonalon szünetel. A kimenekített emberek többsége rokonokhoz és ismerősökhöz ment, egy embert pedig a celldömölki városi tűzoltóságon helyeztek biztonsága.

A MÁV tájékoztatása szerint a celldömölki pályaudvaron teljes egészében szünetel a fogalom, emiatt a vonatok nem közlekedhetnek, ezért az esti órákban jelentős késések várhatók a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon. A vasúttársaság vasárnap koresti közleménye szerint a MÁV vegyvédelmi szakértői is a helyszínre tartanak, hogy megjavítsák a tartálykocsi tisztítócsonkját és leállítsák a szivárgást.

Gyerekek is megsérültek egy fővárosi balesetben

Összeütközött vasárnap délután két autó a főváros X. kerületében, hárman megsérültek, köztük két gyermek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

A Bihari út és a Szállás utca kereszteződésében történt balesetkor az egyik autó a villamossíneken állt meg, akadályozva a villamos forgalmát - közölte a rendőrség. A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere azt mondta, hogy a műszaki mentés befejezéséig Kőbánya alsó vasútállomás és az Ecseri út megállók között a 3-as villamos nem közlekedik. Az utasokat pótlóbuszokkal szállítják - közölte a fődiszpécser.